Jaký byl rok 2018

  • 01. 01. 2019
Jaký byl rok 2018

Více než 55 tisíc zhlédnutí videí a přes 100 tisíc návštěvníků webu. I Vy nám můžete pomoci s tím, aby se o neziskovkách víc vědělo. Děkujeme za spolupráci v roce 2018 a přejeme úspěšný rok 2019.

Výroční zprávy nepíšeme, ale snažíme se opět přinést stručný přehled o tom, co jsme vytvořili. Jen prostou statistiku. Někomu se můžou zdát čísla nízká, někomu vysoká, vše je relativní. My jsme rádi, že můžeme alespoň trošku pomoci neziskovkám s jejich prezentací a šířit dobré zprávy dál. A jsme vděční za to, že u toho všeho dobrého, co neziskovky dělají pro ostatní, můžeme být.

Spustili jsme rozcestník pro veřejnost, stali jsme se součástí kampaně Posilujeme Česko a vydali jsme náš druhý Kalendář pomoci. To jsou tři nejzásadnější události roku 2018.

Do kalendáře pomoci jsme se opět pustili s fotografem Honzou Kvardou, vydatně nám pomohli Zuzana Slánská, Jakub Karman, Lenka Kohoutová, Nicol Prosová, hotel Amarilis a společnost Zet Point. Děkujeme! 

O kalendáři se psalo hodně. 


Reportáže o neziskovkách, které jsme od září 2015 do února 2017 točili i pro Českou televizi a vidět jste je mohli v magazínu Týden v regionech, najdete zde a zde. Všechna naše videa naleznete na YouTube.

Opět jsme se objevili v KAPesním KAtalogu volného času pro ty, kdo se nebojí bariér (katalogy.in-prague.cz/bariery.php), snažíme se informovat o sběrných místech pro víčka. Stali jsme se partnery Ceny Via Bona, závodu Na kole pro pomoc, módní přehlídky o.s. Smíšek, Benefice pro Nadační fond Pečovatel, dobročinné aukce Portréty pro Alenky, podporujeme kampaně neziskovek, pomáháme s výrobou videoupoutávek, zveřejňujeme články o zajímavých projektech a lidech (Grantový program Microsoft, o Nadaci Via, kam s oblečením pro lidi bez domova, o režisérce Markétě Nešlehové a projektu Mise nový domov, o Markétě Čepické Daňhelové a časopisu Umění darovat atd.), upozorňujeme na akce neziskovek. Jsme členem Asociace společenské odpovědnosti, Asociace veřejně prospěšných organizací ČR, součástí kampaně Posilujeme Česko, Kalendář pomoci jsme představili v rámci Giving Tuesday, o projektu se mluvilo v ČRo Region, psalo se o něm v Blesku a dalších médiích.

www.novinky.cz/vase-zpravy/praha/5289-53582-kalendar-pomoci-2019-byl-slavnostne-pokrten.html

www.super.cz/605723-misa-tomesova-je-zpatky-ve-forme-peci-o-dva-male-syny-a-praci-zvlada-i-diky-manzelovi.html

www.prazskypatriot.cz/kalendar-pomoci-2019-vyladeny-pro-dobrou-vec/

www.celebritytime.cz/kalendar-pomoci-2019-pokrten-art.html

Videa o neziskovkách na Youtube či na Facebooku zhlédlo v roce 2018 více než 55 tisíc diváků. Vytvořili jsme přes 30 nových reportáží z prospěšných akcí, 3 prezentace neziskovek a několik upoutávek. Na webu bylo zveřejněno přes 100 článků, téměř 1000 pozvánek na prezentační či benefiční akce ve prospěch neziskovek nebo potřebných a přes 50 inzerátů. Zaregistrováno máme 311 neziskovek. Web navštívilo přes 100 tisíc návštěvníků. Odpověděli jsme na cca stovku dotazů.
V roce 2018 s námi jako dobrovolníci spolupracovali Honza Kvarda, Zuzana Slánská, Jakub Karman a stálice Evžena Janovská. Hodně jsme se propojovali, bylo o nás slyšet. 


Podařilo se zprostředkovat spolupráci ziskového a neziskového sektoru. Hotel Amarilis věnoval neziskovkám židle a stoly, navázal spolupráci s neziskovkami, se kterými jsme spolupracovali při tvorbě Kalendáře pomoci a rovněž nám umožnil kalendář pokřtít v konferenčním centru. Firma Milan Kvapil, s.r.o., kterou jsme propojili s Okamžikem, uspořádala cyklistický závod ve prospěch Okamžiku. BuduPomahat.cz bylo hrdým partnerem.

Vážíme si podpory

            

 

A co dál? To hodně záleží i na Vás. Můžete se k nám přidat, můžete nabídnout svoji pomoc neziskovkám prostřednictvím Burzy pomoci, pokud nevíte, jak na to, proklikejte se rozcestníkem, můžete nás informovat o akcích, které pomáhají, můžete nám napsat o tom, jak pomáháte Vy. A můžete o nás říct svým známým. Můžete pomoci vytvářet prostor pro všechny, kteří chtějí pomáhat a mít radost s námi. Lidé v neziskovkách konají mnoho dobrého a my chceme, abyste o tom věděli.
Přejeme radostný rok 2019 a hodně DOBRA.


Hanka Kosová

Najdete nás i na Facebooku: www.facebook.com/BuduPomahat.cz/ 

denikneziskovky.cz/web-budupomahat-cz-podporuje-spolupraci-neziskovek-a-siroke-verejnosti/

www.umenidarovat.cz/co-z-toho-mam-radost/

www.blesk.cz/clanek/srdce-pro-vas/548136/chcete-pomahat-reknou-vam-kde-a-jak.html

www.blesk.cz/clanek/srdce-pro-vas/551244/zdarma-pomuze-kde-jen-muze.html

www.blesk.cz/clanek/srdce-pro-vas/551256/dotaznik-nasmeruje-kde-a-jak-pomoci.html