Kam můžete v Praze přinést oblečení pro lidi bez domova

  • 19. 11. 2018
Kam můžete v Praze přinést oblečení pro lidi bez domova

Ptáte se nás, kam můžete donést oblečení nebo deky a spacáky pro lidi bez domova. Přinášíme aktuální informace alespoň z Prahy.

Nejjednodušší jsou určitě kontejnery Diakonie Broumov. Další lehce dostupné místo vzniklo u Národního divadla - Dobroskříň. Nezapomeňte s sebou vzít i ramínka! Najdete ji na náměstí Václava Havla a nosit sem můžete oblečení, které chcete poslat dál. 

Pokud chcete oblečení odevzdat organizaci, která o lidi bez domova pečuje, máte také několik možností. Oslovili jsme tyto organizace za vás a zde jsou jejich odpovědi:

NADĚJE, pobočka Praha: Ohledně zimního oblečení je možné kontaktovat naše denní centrum U Bulhara (775 868 860, gabriela.podzemska@nadeje.cz), případně denní centrum Bolzanova pro lidi do 26 lidi (775 868 841, ondrej.vondruska@nadeje.cz), obě denní centra jsou u Hlavního nádraží. Případně je možné ozvat se na "terén" (vedoucí Aleš Strnad - 733 390 610, ales.strnad@nadeje.cz). Nejlépe se domluvit telefonicky nebo přes email. Moc děkujeme, že pomáháte.

Charita Česká republika: Dobrý den, v Praze lze přinášet oblečení do Azylového domu svaté Terezie v Pernerově ulici č. 20. ideálně do 16:30, ale lze i později, dům funguje 24 hodin denně. Prioritou jsou momentálně zimní oděvy.
V regionech je nejlepší se informovat v nejbližší místní Charitě, jestli mají zařízení, která by oblečení přijala.
Děkujeme všem, kteří pomáhají.

Armáda spásy: Dobrý den, budeme velmi rádi za oblečení na naší pobočce na Praze 7- Tusarova ulice. Recepce je otevřena stále. Děkujeme.
Darujte spacák nebo deku, můžete tím někomu zachránit život. Sbírku pořádá: Farní charita Praha 1, Žitná 35. Od: 7:00 - 18:00h.
Pokud se s lidmi bez domova potkáváte, můžete jim pomoci i s hledáním služeb. K tomu slouží například Mapa bez domova. Na dalších mapách lze dohledat noclehárny nebo azylové domy.

Pokud vám přebývá oblečení, které zrovna není zimní, můžete je věnovat do dobročinných bazárků, kterých se v tomto období koná mnoho. Podívejte se třeba sem. Snad objevíte nějaký i ve vašm okolí.

Darujte spacák lidem bez domova
Potřebujete se zbavit starých spacích pytlů? Chcete něco dobrého udělat pro lidi bez přístřeší? Je zimní období, a mnoho našich bližních trpí zimou a nemají nic, v čem by se této zimní době zahřáli. Máte-li nepotřebné spacáky, věnujte je nám a Maltézská pomoc, o.p.s. je rozdá potřebným!
Můžete je donést buďto osobně na adresu:
Maltézská pomoc, o.p.s., Lázeňská 2, 118 00 Praha 1 – Malá Strana, 3. patro, Ve všední dny mezi 9 – 16 hod. Nebo po domluvě zajde někdo z Maltézské pomoci třeba k Vám domů, nebo kamkoli si v Praze řeknete - zavoláte-li si na telefonní číslo 733 614 663.

Kontaktní centrum SANANIM, Na Skalce 15, 150 00 Praha 5. Kdykoli v provozních hodinách, tzn. pondělí, středa, sobota a neděle mezi 13:00 a 20:00, úterý, čtvrtek a pátek mezi 9:00 a 20:00, lépe ne hned po otevíračce, ani těsně před zavřením.

Kontaktní centrum STAGE 5:
Jsme rádi především za pánské oblečení, teplé oblečení, spacáky, deky... zkrátka vše, co v zimě zahřeje. Nejlepší je se předem s námi domluvit, někdy se totiž stane, že se sejde oblečení více a náš sklad bohužel není nafukovací. Nebo něčeho máme dost a něčeho zase nedostatek... Takže pokud nám chce někdo oblečení darovat, může se informovat prostřednictvím zprávy na Facebooku našeho centra, nebo může napsat na email: kristyna.kinkalova@progressive-os.cz. Mahenova 4, Praha 5


Akce KOSA
Místo: Charitní šatník, Přecechtělova 2243
Termín: 7. 1. 2019 — 28. 1. 2019