Kalendář pomoci 2019

  • 25. 10. 2018
Kalendář pomoci 2019

Po roce opět vychází charitativní Kalendář pomoci projektu BuduPomahat.cz. Jedná se o unikátní počin podporující neziskové organizace a obětavou práci jejich zaměstnanců. Sjednocujícím prvkem kalendáře je tentokrát hudba.

Stejně jako hudební skupina, i nezisková organizace je dobře sladěná parta. Její hráči nepostradatelní. Právě proto se tým projektu BuduPomahat.cz rozhodl spojit pracovníky neziskovek s osobnostmi, které mají blízko k hudbě. Nechybí mezi nimi Michal Dvořák ze skupiny Lucie, skupina Mandrage, zpěvačka Petra Černocká, herec a moderátor Petr Rajchert, herec a kouzelník Roman Štabrňák nebo herečka Táňa Fischerová.

„Na kalendáři je krásné, že v něm neziskové organizace daly síly dohromady. Je tak vidět, kolik lidí pomáhá těm méně šťastným,“ říká Táňa Fischerová.

Fotografem kalendáře pomoci byl i letos Honza Kvarda. Ten přišel s netradičním nápadem na zpracování výsledných fotografií. „Byla to velká výzva. Jednotlivé fotky jsme totiž kombinovali s ilustracemi, které vytvořila ilustrátorka Zuzana Slánská. Vznikly krásné a veselé obrázky,“ vysvětluje Honza.

Kalendář pomoci představuje 14 neziskových organizací, které pomáhají znevýhodněným skupinám spoluobčanů. Projekt podpořila i příspěvková organizace Domov pro osoby se zdravotním postižením Sulická. Její hudební skupinu AJETO! najdete na titulní straně kalendáře.
 

 

Smyslem kalendáře je stručně představit neziskové organizace a jimi poskytované služby. Kalendář tak může být užitečný nejen těm, kteří by rádi nějakou neziskovku podporovali, ale i lidem, kteří hledají pomoc s různými formami znevýhodnění. Naleznou v něm kontakty na organizace, které jim mohou podat pomocnou ruku anebo jim poskytnou prostor pro uplatnění. 

Jsme přesvědčeni, že o neziskových organizacích toho ví veřejnost stále málo. Proto se snažíme netradičními způsoby na nepostradatelnost neziskovek upozornit. Zejména na nepostradatelnost v oblasti poskytování sociálních služeb. K 25. 1. 2017 bylo evidováno 2150*) fungujících poskytovatelů registrovaných sociálních služeb (více než 5600 poskytovaných služeb), z toho 1050 neziskových organizací a 1100 ostatních poskytovatelů (příspěvkové organizace, a.s., s.r.o., obce apod.). Neziskové organizace zajišťují 61% poskytovaných služeb. Celkem je 33 druhů sociálních služeb, z toho 13 služeb se poskytuje klientům zdarma (sociální poradenství, raná péče apod.). Zdarma poskytovaných sociálních služeb zajišťují neziskové organizace cca 90%. Náklady na tyto služby jsou hrazeny z dotací, darů a dalších zdrojů. Více o sociálních službách zde.
*) Do tohoto počtu nebyly zařazeni poskytovatelé, kteří v průběhu 1. čtvrtletí ukončili svoji činnost.

Celý projekt je realizován čistě dobrovolnicky. Pomáháme tím, co umíme. Přidat se k nám můžeš i TY! Inspiruj se a pomáhej.

Kalendář je možné objednat od Srdcerváčů, v neziskovce Tamtamy o.p.s. - e-mail: marketing@tamtamy.cz, tel 775 254 870, v kanceláři Aliance žen s rakovinou prsu po telefonické dohodě /tel. 734837675/, u Nadačního fondu Pink Bubble - renata@pinkbubble.cz, od Smíšku, v REMEDIUM Praha, Křišťanova 15, Praha 3 nebo v Klubu REMEDIUM, Táboritská 22, Praha 3, a to od pondělí do pátku od 9.00 - 13.00 nebo po domluvě na čísle 272 743 360

Kalendář si můžete prohlédnout zde.

Organizace, které se na projektu podílely: Domov pro osoby se zdravotním postižením Sulická, ORBI PONTES, Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením, ERGO Aktiv, Tamtamy, Hewer, Nadační fond Pečovatel, Mezi námi, Smíšek, Nadační fond Pink Bubble, Asociace veřejně prospěšných organizací ČR, Aliance žen s rakovinou prsu, Spiralis, Remedium PRAHA, OZP Akademie.