Kalendář pomoci 2019: Skvěle vyladěný pro dobrou věc

  • 27. 11. 2018
Kalendář pomoci 2019: Skvěle vyladěný pro dobrou věc

Po roce opět vychází charitativní Kalendář pomoci projektu BuduPomahat.cz. Jedná se o unikátní počin podporující neziskové organizace a obětavou práci jejich zaměstnanců.

Sjednocujícím prvkem kalendáře je tentokrát hudba.

Stejně jako hudební skupina, i nezisková organizace je dobře sladěná parta. Její hráči nepostradatelní. Právě proto se tým projektu BuduPomahat.cz rozhodl spojit pracovníky neziskovek s osobnostmi, které mají blízko k hudbě. Nechybí mezi nimi Michal Dvořák ze skupiny Lucie, skupina Mandrage, zpěvačka Petra Černocká nebo herečka Táňa Fischerová.

„Na kalendáři je krásné, že v něm neziskové organizace daly síly dohromady. Je tak vidět, kolik lidí pomáhá těm méně šťastným,“ říká Táňa Fischerová.

Fotografem kalendáře pomoci byl i letos Honza Kvarda. Ten přišel s netradičním nápadem na zpracování výsledných fotografií. „Byla to velká výzva. Jednotlivé fotky jsme totiž kombinovali s ilustracemi, které vytvořila ilustrátorka Zuzana Slánská. Vznikly krásné a veselé obrázky,“ vysvětluje Honza. Graficky kalendář zpracoval Jakub Karman.

Slavnostní křest kalendáře, na kterém se podílelo 14 neziskových organizací, proběhl v úterý 27. listopadu 2018 v pražském hotelu Amarilis, a to při příležitosti svátku dárcovství známého jako Giving Tuesday.

Večerem provedla usměvavá Nicol Prosová, zazpívaly Michaela Tomešová, Monika Sommerová a skupina AJETO. Kalendář pokřtil herec a kouzelník Roman Štabrňák společně s Mirkem Hrabětem, dirigentem Markem Šedivým a dalšími tvářemi z kalendáře. Nechyběli zde samozřejmě ani zástupci neziskových organizací a jejich klienti.

Děkujeme všem, kteří se na kalendáři podíleli!

Zde se dozvíte víc, i to, kde je možné kalendář koupit.


Organizace, které se objevily v kalendáři:
Domov pro osoby se zdravotním postižením Sulická, ORBI PONTES, Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením, ERGO Aktiv, Tamtamy, Hewer, Nadační fond Pečovatel, Mezi námi, Smíšek, Nadační fond Pink Bubble, Asociace veřejně prospěšných organizací ČR, Aliance žen s rakovinou prsu, Spiralis, Remedium PRAHA, OZP Akademie.
Projekt podpořili: Lenka Kohoutová, Vladimír Mocek, OZP Akademie, Orbi Pontes, Hotel Amarilis, Tiskárna ZetPoint. Děkujeme!

Kalendář pomoci 2019 v médiích:

www.novinky.cz/vase-zpravy/praha/5289-53582-kalendar-pomoci-2019-byl-slavnostne-pokrten.html

www.super.cz/605723-misa-tomesova-je-zpatky-ve-forme-peci-o-dva-male-syny-a-praci-zvlada-i-diky-manzelovi.html

www.prazskypatriot.cz/kalendar-pomoci-2019-vyladeny-pro-dobrou-vec/

www.celebritytime.cz/kalendar-pomoci-2019-pokrten-art.html