Giving Tuesday

  • 20. 11. 2018
Giving Tuesday

Máte už plány na úterý 27. listopadu? Zapojte se do nejštědřejšího dne v roce a podpořte dobrou věc!

Každoročně se první úterý po Black Friday slaví den dobrovolnictví a dárcovství, který je opakem k nákupním horečkám, materialismu a hromadění. Letos připadá nejštědřejší den v roce na úterý 27. listopadu. Do Giving Tuesday se může zapojit kdokoli – jednotlivec, firma, město, nezisková organizace nebo i jiné další instituce.
Princip je jednoduchý: na stránkách www.giving-tuesday.cz najděte a podpořte dárcovskou výzvu, která vám nejlépe sedí. Můžete například darovat v krabici od bot hračky dětem v dětských domovech, věnovat teplé oblečení a boty potřebným nebo můžete přispět jakémukoli projektu finančně, je to jen na vás. Máte skvělé odborné znalosti? Nabídněte je například jako některé z firem zdarma neziskovým organizacím, které na ně nemají peníze. Každá pomoc se počítá.
Nápad slavit svátek Giving Tuesday vznikl ve Spojených státech v roce 2012, od té doby se do něj zapojuje víc než 150 zemí světa. Česko se do Giving Tuesday zapojuje letos již potřetí, a to díky národnímu ambasadorovi projektu Asociace společenské odpovědnosti. „Giving Tuesday je opak honu za slevou a konzumem, nutí člověka se na chvíli zamyslet, zastavit a vrátit společnosti něco zpět. Zároveň hezky otevírá nadcházející vánoční charitativní sezonu,“ říká ředitelka a zakladatelka Asociace společenské odpovědnosti Lucie Mádlová.
Jen loni se do Giving Tuesday v Česku zaregistrovalo přes 170 výzev a prostřednictvím portálu Darujme.cz putovalo na konkrétní projekty 7 384 455 Kč. Podpořte dobrou věc, má to smysl.

Mezi projekty letos naleznete i náš Kalendář pomoci. Jeho koupí můžete podpořit jednu ze čtrnácti neziskových organizací, které se do projektu zapojily. Více naleznete zde.

 

Giving Tuesday v roce 2017