Petice Rozsviťme modrou na Pražském hradě

  • 17. 03. 2014
Petice Rozsviťme modrou na Pražském hradě
Pojďme se společně zasadit o to, aby se tento rok Česká republika důstojně připojila k Mezinárodnímu dni uvědomění autismu, který se koná 2.4.2014 a to rozsvícením Pražského hradu modrou barvou. Je smutné sledovat, jak se každý rok mnoho významných objektů po celém světě rozsvítí modře, zatímco v České republice nadále převládá ohledně autismu tma.

"Pojďme se společně zasadit o to, aby se tento rok Česká republika důstojně připojila k Mezinárodnímu dni uvědomění autismu, který se koná 2.4.2014 a to rozsvícením Pražského hradu modrou barvou. Je smutné sledovat, jak se každý rok mnoho významných objektů po celém světě rozsvítí modře, zatímco v České republice nadále převládá ohledně autismu tma.
Pojďme to my, rodiče dětí žijících s autismem tento rok změnit, prostřednictvím našich podpisů, podpisů našich přátel a známých a šířením této petice, která bude na konci měsíce předána Správě Pražského hradu. Každý rok si (právem) stěžujeme, jak se mění příspěvky na péči, jak se snižuje podpora ze strany státu, jak integrace do škol funguje jen na papíře. Pojďme tedy alespoň jednou v roce spojit síly a dát vědět, že i Česká republika se potýká s obrovským výskytem autismu. Pojďme vytvořit prostor uvědomění toho, že naše děti potřebují pomoc, podporu a péči a že stejně jako ostatní rodiče chceme pro jejich život zajistit takové podmínky, v nichž budou moci plně rozvinout svůj potenciál.
Pojďme upozornit na to, že to vždy byla různorodost v myšlení a pohledu na svět, která nás posouvala dál a že velké osobnosti se málokdy chovají průměrně.
Rozsviťme modrou na Pražském hradě 2.4.2014"

"Pokud aktivita nesplni v tomto roce cile, stane se tak v příštím nebo přespříštím," uvádí Miklós Csémy, Founder & Chairman ve společnosti Nadační fond Autismu.

Pro ty, kteří nevědí, čemu to pomůže, přikládáme vyjádření Centra Terapie Autismu:

Petici naleznete zde: docs.google.com/forms/d/19SF_YksZbCl08cR7TvcupcsOW_8uZf6Dhurxzqww9Rs/viewform

Organizátorem je Nadační fond autismu: nadacnifondautismu.cz/o-nadacnim-fondu-autismu/

Simona Votyová z Asociace pomáhající lidem s autismem dodává: "Každý rok posíláme do kanceláře prezidenta dopis ohledně rozsvícení Hradu, učinili jsme tak i letos." Více zde: www.budupomahat.cz/clanky/ve-svete-se-sviti-modre-cesi-o-tom-nic-nevedi