Zeptali jsme se ... zpěváka a muzikálového herce Víta Bečváře

  • 09. 10. 2016
Zeptali jsme se ... zpěváka a muzikálového herce Víta Bečváře
"Ne všichni na tomhle světě měli to štěstí a tohle je cesta jak jim pomoci, jsou různé formy pomoci, nemusí to být jen peníze", říká o podpoře neziskových organizací Vít Bečvář.

Podpořil jste Koncert pro uši, jehož výtěžek byl určen na tlumočnické služby pro osoby se sluchovým postižením. Co Vás k tomu vedlo?
O koncertu jsem se dozvěděl od přítelkyně, která navštěvuje kurzy znakového jazyka. Nápad uměleckého tlumočení písní mě zaujal a navíc to bylo pro dobrou věc, takže s účastí jsem neváhal.
 
Jak se Vám koncert líbil a jak se Vám líbilo tlumočení? Využijete tlumočení nebo přepis v budoucnu i na svých koncertech?
Koncert překonal mé očekávání, ať už tím, co se dělo na jevišti, tak reakcí publika. Pozorovat umělecký překlad je opravdu zážitek, zvlášť pro někoho, kdo se s tím setká poprvé. Pokud to bude v mých možnostech rád tento systém ještě někdy v budoucnu využiji.

Zúčastňujete se podobných benefičních akcí často?

Akcí se koná mnoho a není v lidských silách vše stihnout. Angažmá v divadle mi často nedovolí, ale snažím se aspoň párkrát do roka. Určitě u těch co považuji za zajímavé a přínosné.

Využil jste Vy nebo někdo ve Vašem okolí služeb nějaké neziskové organizace?

Zatím ne.

Podporujete nějakou konkrétní neziskovou organizaci?

Dlouhodobě zatím ne, částečně spolupracuji s organizací Splněné dětské přání a vystupoval jsem také například na Koncertě pro Afriku, na akci Plzeň sportovní a teď také na Koncertu pro uši.

Jakou máte s neziskovými organizacemi zkušenost?
Já osobně dobrou, akce, kterých jsem se zúčastnil, byly vždy dobře zorganizované a splnily doufám účel. Bohužel se najdou ale i tací, kteří jména neziskových organizací zneužívají za účelem se obohatit. Kazí tím tak pověst a funkčnost těch, kteří chtějí opravdu pomáhat.
 
Proč myslíte, že by se o nich veřejnost měla více dozvědět a podporovat je?
Ne všichni na tomhle světě měli to štěstí a tohle je cesta jak jim pomoci, jsou různé formy pomoci, nemusí to být jen peníze.

Uvítal byste, kdyby Vámi podpořená nezisková organizace prošla hodnocením Spolehlivá veřejně prospěšná organizace?
Já si radši dělám obrázek sám, ale pro širší veřejnost by to určitě bylo přínosem.

Kdy a kde se s Vámi můžeme potkat?
Účinkuji v muzikálech v divadle Hybernia a věnuji se také tenorovému triu 3 Gentlemani. Ukázky z koncertů můžete najít na youtube, facebooku nebo webové stránce www.3gentlemani.cz

 

Na reportáž z Koncertu pro uši se můžete podívat zde: