Zajistěte si své místo na INSPO: Zbývá už jen polovina vstupenek

  • 30. 01. 2019
Zajistěte si své místo na INSPO: Zbývá už jen polovina vstupenek

Praha, 28. ledna 2019 - Stačily necelé tři týdny od zahájení registrace na konferenci INSPO a počet přihlášených účastníků již překročil polovinu konferenční kapacity. Do soboty 30. března, kdy se do Kongresového centra Praha sjedou z celé republiky i zahraničí zájemci o technologie pro osoby se specifickými potřebami, zbývá ještě devět týdnů, proto, pokud vás téma zajímá, registrujte se co nejdříve.  Byla by škoda přijít o program slibující množství nejnovějších užitečných informací, které využijí ke zkvalitnění života lidé s nejrůznějším zdravotním postižením. Mimo jiné bude představeno několik řešení využívajících umělou inteligenci.

Na žádné jiné akci v České republice se nesejde tolik organizací předvádějících kompenzační pomůcky, aplikace, programy a služby pro osoby s rozmanitými specifickými potřebami. Nejvíce je jich určeno pro uživatele se zrakovým, sluchovým a tělesným postižením, ale s prázdnou neodejdou ani lidé s jinými hendikepy. Potvrzena je už účast 27 vystavovatelů a kapacita je ještě i pro další. Pro
informace o podmínkách pro vystavovatele napište na info@helpnet.cz.

"Všichni se velice těšíme. Opětovně se nám hlásí i rodiče s dětmi, které budou na stáncích zajímat kompenzační pomůcky a programy pro komunikaci," napsala pořadatelům z BMI sdružení Lenka Zimmermannová z Liberce, která každoročně přijíždí na konferenci s početnou skupinou účastníků, včetně několika vozíčkářů. Liberečtí mají zájem o tolik přednášek, že  se budou muset rozdělit a prostřídat, aby obsadili všechny sekce a o žádnou přednášku nepřišli.

Program, ve kterém vystoupí i přednášející z Dánska, Nizozemska a Velké Británie, je vystaven na www.inspo.cz/inspo-2019. K registraci účastníků slouží formulář na www.inspo.cz/registrace.

Generálním partnerem konference INSPO 2019 je Nadace Vodafone, partnery jsou Autocont, CZ.NIC, ČSOB, Microsoft a Teiresiás. Mediálními partnery jsou ČTK Protext a portál Helpnet. Konferenci pořádá BMI sdružení.