Zachraňte práci pro lidi s postižením. 

  • 03. 06. 2020
Zachraňte práci pro lidi s postižením. 

Kdo máte rád nakládaný hermelín, zbystřete. Dobroty s příběhem jsou v ohrožení, proto sdílíme informace o možnosti podpory.

"Naši zaměstnanci, lidé s mentálním postižením, nakládali syrý a utopence pro řadu pražských podniků, pro farmářské trhy a pro naši pojízdnou prodejnu. Dařilo se nám, v zimě jsme investovali nemalé peníze do rozšíření, a pak přišel Covid-19, nouzový stav, zavíraní hospod, zrušení farmářských trhů, zrušení letních festivalů a obrovská facka pro náš sociální podnik. Pomůžete nám?
Podpořte DOBROTY S PŘIBĚHEM na Donio.cz, zachraňte práci pro lidi s postižením.
Nastartovali jsme příběh, příběh samostatnosti, hrdosti a integrace pro lidi s mentálním postižením známý jako „DOBROTY S PŘÍBĚHEM“, sociální podnik, kde se vyrábějí nakládané sýry a utopenci, které jste mohli ochutnat na mnoha farmářských trzích, v desítkách restaurací a kaváren nebo třeba ve specializovaných obchodech. Vyhráli jsme cenu Ernst&Young za nejúspěšnější společensky prospěšný podnik roku 2016. Všechny naše zisky jsme zpětně investovali do našeho „příběhu“ a přes zimu jsme začali přistavovat k naší potravinářské dílně také bistro, tak aby nás každý mohl navštívit a definitivně bychom smazali ty předsudky, že lidé s mentálním postižením nemohou sami pracovat, těšili jsme se na první letní sezónu a pak přišel Covid-19 a všechno je jinak.
Naše tržby spadly lusknutím prstu o 80% a nebylo je jak nahradit, velikonoční trhy, pro nás druhá nejlepší část roku, se nekonaly. Pomalu se vracíme zpět a vyrábíme, ale víme, že dvouměsíční výpadek prodeje a investice do rozestavěného bistra sami dofinancovat nezvládneme. Ještě zvládáme, ale víme, že již v červenci nás výpadek dostihne. Vymýšleli jsme různé modely prodeje, jak se zachránit, ale vše je během na dlouhou trať. Nic nedává smysl, až na jeden model, ten stejný, který nás před lety nakopnul. Obrátit se na lidi, co v nás věří a kteří s námi náš příběh před lety postavili skrze celostátní sbírku AKCE CIHLA.
Pomozte nám přežít tuto krizi, zachránit příběh, na němž se, třebaže nevědomky, spousta z vás již podílela.
Až si zase příště dáte někde v restauraci, hospodě nebo třeba doma - k pivu, nebo vínu - naložený sýr… Zeptejte se, třeba to bude právě ten náš značky „DOBROTY S PŘÍBĚHEM“. Budete poté vědět, že jej pro vás mohli opět naložit naši zaměstnanci, lidé s mentálním postižením, jen díky vaší solidaritě."
Zdroj: www.dobrotyspribehem.cz/nase-novinky/dobroty_na_donio/