Za duševním zdravím na Toulcův dvůr

  • 29. 05. 2015
Za duševním zdravím na Toulcův dvůr
Přednáškový cyklus ve spolupráci s Psychiatrickou nemocnicí Bohnice a Fokus Praha, o. s.

Přednáškový cyklus ve spolupráci s Psychiatrickou nemocnicí Bohnice a Fokus Praha, o. s.

V dnešní hektické době se čím dál častěji setkáváme s lidmi, kteří trpí duševními potížemi různého rázu. Stres, emocionální nerovnováha, depresivní nálady, pocity vyhoření. Ruku na srdce, kdo z nás se s něčím podobným nikdy nesetkal?

Jsou však mezi námi lidé, jejichž potíže jsou daleko rozsáhlejšího charakteru, silně jim ztrpčují život a fungování ve společnosti. Navíc jsou duševní onemocnění ve společnosti stále považována za tabu, i když se již tento směr začíná obracet. Protože duševní onemocnění může postihnout kohokoliv z nás nebo našich blízkých, je orientace veřejnosti v této problematice nesmírně důležitá.

Integrační sociální podnik ENVIRA, o. p. s., ve spolupráci s Psychiatrickou nemocnicí Bohnice a Fokus Praha, o. s., vás tímto zve na cyklus přednášek „Za duševním zdravím na Toulcův dvůr“. Celkem pět přednášek je zaměřeno na problematiku různých duševních chorob, obtíží nebo faktorů, s nimiž se můžeme běžně setkat. Celý cyklus bude završen konferencí na téma sociálního podnikání a na téma zaměstnávání osob s duševním onemocněním.

Přednášky proběhnou v prostorách Toulcova dvora v Praze 10, vstup je zdarma. Doba konání bude vždy 15:30 – 17 hod.

Termíny nejbližších přednášek:
26. 5. Psychotická onemocnění, Mgr. Petr Hrdlička
15. 6. Obsedantně-kompulzivní porucha, Prof. MUDr. Karel Chromý, CSc.
9. 9. Stres a jeho důsledky pro život člověka, MUDr. Martin Hollý
23. 9. Poruchy osobnosti, MUDr. Zdenka Vyhnálková