Za českými krajany do Brazílie

  • 23. 06. 2016
Za českými krajany do Brazílie
Zapoj se do dobrovolnického projektu v Batypoře a prožij nezapomenutelné 3 týdny mezi potomky československých osadníků!

Zapoj se do dobrovolnického projektu v Batypoře a prožij nezapomenutelné 3 týdny mezi potomky československých osadníků! Vedle dokončovacích prací na kapličce v Pamětním centru Jindřicha Trachty se zapojíš do tvorby komunitního dokumentárního divadla a budeš objevovat “story Bataypory” a jejích obyvatel.
Základní informace

Termín: 29. 8. – 16. 9. 2016
Název: Za krajany do Bataypora (SDA 007)
Počet dobrovolníků: 3 + 1 vedoucí
Ubytování a strava: v rodinách

Místo: Město Bataypora leží ve státě Mato Grosso do Sul, přibližně 5 hodin cesty autobusem od jeho hlavního města Campo Grande a 10 hodin autobusem od města Sao Paulo, kde je mezinárodní letiště.

Bataypora byla založena Janem Antonínem Baťou uprostřed pralesa v roce 1953 jako poslední ze čtyř tzv. „Baťových měst“. V současné době má Bataypora i s venkovskou zónou přibližně 10 000 obyvatel.
Co bude náplní workcampu?
Manuální část:

Dobrovolníci budou realizovat dokončovací práce na budově Kapličky pro její slavnostní inauguraci (předběžně plánovanou na říjen 2016), upravovat zelené plochy v okolí kapličky a malovat Moravskou bránu vedoucí do Pamětního Centra.
Divadelní část:

Druhou částí workcampu je příprava komunitního divadelního představení a jeho premiérové uvedení přímo v Bataypora. Vyrazí mezi starousedlíky i novousedlíky a vyslechnou si jejich povídání. Budou objevovat “story Bataypory” a jejích obyvatel, stejně jako příběhy českých dobrovolníků a míst, odkud pocházejí. Premiéru pak uspořádáme jako komunitní slavnost.

Workcampu se zúčastní v pozici vedoucí zkušená lektorka a režisérka komunitních divadelních projektů Martina Čurdová, která účastníky odborně povede divadelní částí programu.

Přečti si plný popis workcampu a podmínky účasti: https://inexsda.cz/cs/workcamp/53047-za-krajany-do-bataypora

Před odjezdem ještě počítej s přípravným setkáním, které se uskuteční v termínu 24. – 26. června v Nymburce.

Máš otázky? Napiš Evě na workcamp@inexsda.cz