Výtěžek benefičního turnaje letos trhl rekord

  • 24. 11. 2014
Výtěžek benefičního turnaje letos trhl rekord
Třetí dějství benefičního turnaje v plážovém volejbale Vyber si, vydraž si, zahraj si předčilo očekávání, vyneslo téměř jednou takovou částku, jako oba předchozí ročníky dohromady. Centrum Anabell a Hospic svaté Hedviky si tak rozdělí téměř 335 tisíc korun. Turnaj, za nímž stojí plážový volejbalista Martin Tichý, se odehrál v pondělí 17. listopadu na písku pražského Beachklubu Pankrác, o den dříve mu předcházela večerní dražba v Music Clubu Theatro.

 

TISKOVÁ ZPRÁVA

Praha, 24. listopadu 2014

 

Zahrát si poboku Slukové má cenu 52 tisíc korun, ocenil dražitel. Výtěžek benefičního turnaje letos trhl rekord

Třetí dějství benefičního turnaje v plážovém volejbale Vyber si, vydraž si, zahraj si předčilo očekávání, vyneslo téměř jednou takovou částku, jako oba předchozí ročníky dohromady. Centrum Anabell a Hospic svaté Hedviky si tak rozdělí téměř 335 tisíc korun. Turnaj, za nímž stojí plážový volejbalista Martin Tichý, se odehrál v pondělí 17. listopadu na písku pražského Beachklubu Pankrác, o den dříve mu předcházela večerní dražba v Music Clubu Theatro.

Největšími lákadly benefice byly olympioničky Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou. Za to, aby si zájemci mohli zahrát po jejich boku, neváhali ze své kapsy vytáhnout 52 a 36 tisíc korun.

Je to opravdu spousta peněz. Byla jsem hodně překvapená, ale myslím, že za kolik kdo byl vydražený, je až druhotné. Důležité je především to, že se nám všem společně podařilo vybrat rekordních 335 tisíc korun a pomoci tak lidem, kteří to potřebují. To je krásné a těší mě, že jsem toho mohla být součástí,“ říká plážová volejbalistka Markéta Sluková.

Devatenáctiletému nadějnému beachvolejbalistovi Kryštofu Volfovi se tak splnil sen. „Byla to nezapomenutelná vzpomínka a zkušenost, na kterou se oba moji rodiče složili, a jsem jim za to moc vděčný. Teď budu o to usilovněji dřít a makat, abych se dostal na minimálně stejnou úroveň, pokud to čas a tělo dovolí,“ popisuje Kryštof Volf a neskrývá své ambice zařadit se mezi českou špičku plážového volejbalu.

Kolocová se Slukovou nedávno zahájily přípravu na novou sezónu. Čeká je tedy zejména běhání a posilování a čím více se bude sezóna blížit, zařadí také přípravu s míčem a chybět nebude ani tradiční vycestování za teplem.

Mixový turnaj, tedy kdy herní dvojici tvoří muž a žena, vzaly plážové krásky jako zpestření. I proto, že se hraje na mužské síti, která je o devatenáct centimetrů vyšší než ta ženská.

Mixy jsem už hodně dlouho nehrála, takže to byla příjemná změna. S Petrem jsme sice nedosáhli na příčky nejvyšší, ale o to více jsme si užili chvíle, kdy si Petr věřil natolik, že i smečoval a dařilo se mu. Když pak přišla televize, předváděl zákroky, které jsem u něj za celou dobu turnaje neviděla,” směje se Kristýna Kolocová, jíž si pro benefiční turnaj vydražil Petr Bulíček.

Oproti normálu to je opravdu veliká změna. Hraje se na chlapskou síť, a tak jsem musela oprášit úplně jiné údery a všechno o fous zvednout. Můj parťák Kryštof se statečně chopil blokování a já si mohla užít polaření, ke kterému se běžně nedostanu,” doplňuje Markéta Sluková s tím, že ani není zvyklá na takovou velkou porci zápasů po sobě, která je pro amatérské turnaje obvyklá.

Další naše úspěšné hráčky Šárka Nakládalová s Bárou Hermannovou navázaly na trend nejdražších hráček úvodních dvou ročníku benefičního turnaje Vyber si, vydraž si, zahraj si. Jejich dražitelé k výtěžku akce přispěly shodně po čtyřiceti tisících korunách.

Hermannová, která má za sebou úspěšnou sezónu s parťačkou Martinou Bonnerovou, také nakonec s Vláďou Kozlerem stanula na nejvyšším stupni vítězů a kromě jiného si dvojice díky tomu odnesla letenky na let balónem po Českém ráji od firmy Hoši v koši.

Levák na handě a pravačka na hlavním kůlu, co víc si přát pro hru na druhou, kterou tak ráda ve hře používám. Navíc jsme si zkoušeli pár signálů při nahrávce, a když to sem tam vyšlo, byla to velká radost,“ prozrazuje možné kouzlo úspěchu Hermannová.

Pár turnajem prošel bez jediné prohry, přesto ne všechna utkání probíhala zcela bez problémů. Asi nejvíce Hermannovou s Kozlerem potrápili v semifinále nakonec třetí Roman Reismüller, trenér beachvolejbalu, se svou svěřenkou Markétou Majdákovou.

 

 

Po prvním setu, kdy nás docela rozštípali, jsem si říkala, že to je asi konečná. Ale to jsme nebyli dobře rozhýbaní. Do druhého setu jsme se hecli, překonali bolesti a křeče a dotáhli to do vítězného konce v napínavém tiebreaku,“ popisuje Hermannová, kterou s Bonnerovou ještě v první polovině prosince čeká turnaj v Africe.

A co říká Bára Hermannová na sumu čtyřiceti tisíc korun, kterou po loňských šestnácti tisících ani trochu nečekala?

Úplně to neberu tak, že někdo platí za den strávený se mnou na písku. Když budu mít čas, mixy si přece půjdu ráda zahrát i zadarmo. Tyhle penízky jdou na dobrou věc a je skvělé, že jsou lidi ochotni vyšší či menší částkou přispět. Je to super akce, kde se baví jak dražitelé, kteří si navzájem kradou hráče, tak hráči čekající kolik peněz, kdo ještě přihodí,“ vysvětluje Bára Hermannová, již letos těší pátá místa z turnajů v Argentině, Číně a v Rusku, rovněž je loňskou mistryní republiky.

Ženy jsou tradičně zdrženlivějšími dražitelkami, a tak nejvyšší vybraná částka za hráče-muže činila 15 a půl tisíce a dosáhl na ni myslitel a organizátor celé akce a král českého písku pro rok 2013 Martin Tichý. Zdatně mu sekundoval olympionik Přemysl Kubala, který se benefičního turnaje zúčastnil letos poprvé. Byl vydražen za 10 tisíc korun.

Vůbec jsem neměl představu, kolik by za mě někdo mohl zaplatit, přesto si myslím, že tato částka je super. Ale obecně mixy moc nemusím, přece jenom beru ohled na dívku na opačné straně kurtu, a to se moc dobře nehraje,“ zmínil Přemysl Kubala, který momentálně tvoří dvojici s Janem Hadravou.

Získanou částku si rozdělí Centrum Anabell, které pomáhá osobám s poruchou příjmu potravy a jejich blízkým a Hospic svaté Hedviky, který má poslaní myslet na druhé, pomáhat lidem v jejich nejtěžších chvílích, když opouští tento svět. 

Benefiční turnaj letos podpořila řada partnerů, značka QuoStyl se podílela na tom, že hráči vůbec poprvé dostali trika turnaje. Logo pro celou akci vymyslela grafička Kateřina Hladíková. Nové a první webové stránky turnaje www.beneficniturnaj.cz zhotovil Karel Fořt. Oba projekt podpořili bez nároku na honorář. Zpestřením turnaje byl rychlosestřih zdarma, který zajistil kadeřník Tomáš Vavřina z Kadeřnictví Fantasie. Za sestřih nicméně mohli zájemci zaplatit dobrovolný příspěvek, který šel ve prospěch celé benefice.