Vy se ptáte, my odpovídáme

  • 29. 03. 2017
Vy se ptáte, my odpovídáme
Chcete se nás na něco zeptat? Ptejte se, za dobu našeho působení jsme zodpověděli stovky různých dotazů. Možná odpověď najdete i tady ...

Chcete se nás na něco zeptat? Ptejte se, za dobu našeho působení jsme zodpověděli stovky různých dotazů. Možná odpověď najdete i tady ...

VÍČKA – PET VÍČKA – VRŠKY PET LAHVÍ

Nejvíce dotazů nám chodí ke sbírání víček. Informace k tomuto tématu naleznete zde:

http://www.budupomahat.cz/clanky/sberna-mista-pro-vicka

ASISTENČNÍ PES

Chtěla bych se informovat, jestli je možné nějakým způsobem získat asistenčního pejska pro diabetika? Konkrétně pro mou dcerku 5 let, DM1 od jednoho roku.

Jednou z organizací, které se o výcvik asistenčních psů starají, je Helppes. Zde si může přečíst bližší informace - http://www.helppes.cz/psi-pomocnici/jak-ziskat-psiho-pomocnika/.

V případě zájmu o asistenčního psa se můžete obrátit přímo na výše zmíněnou organizaci, případně vyhledat obdobnou organizaci ve Vašem kraji.

Je mně 41 let, jsem maminkou 13 leté dcerky (epilepsie, touretuv syndrom a mnoha a mnoha dalších nemocí). Rovněž pracuju v centru pro zdravotně postižené jako prac v soc službách taková máma na plný úvazek :D miluju své povolání a lidičky okolo sebe. Ale co bych chtěla jednak pro svoji dcerku a své klienty v práci vychovat si labíka pro canesterapii. Zkušenosti trochu mám, kamarádka dělá pro nadaci ,,Pes pro Tebe,, co sídlí v Praze předvychovatelku. Měla fenečku, která po nezdařilé kastraci v roce a půl bohužel zemřela. Moc nám pomáhala s naši dcerkou a odchodem je moje dítě smutné a moc ji schází kamarád, který ji bude pomáhat a lumpačit s ní. V lidské říši ty kamarádi nejsou a ona je s pejsky šťastná, úplně jiné dítě. Nevím ale, co a jak se dá proto udělat, jestli musím nejdříve na nějaký kurz, pak sehnat pejska a pak si udělat zkoušky? Chci aby byl pejsek pro potěchu a pomoc nejen nám, ale i ostatním. Případně mě nasměrovat na někoho pod kým bych byla vedená a dotáhla všechno do zdárného konce.

Ve Vašem případě máte více možností:

1. koupit si štěně, vychovat a vycvičit ho a složit s ním canisterapeutickou zkoušku

2. zažádat si u neziskové organizace (např. Helppes) o asistenčního canisterapeutického psa pro Vaši dcerku

3. zažádat si, resp. vedení Vašeho zařízení, u neziskové organizace (např. Helppes) o canisterapeutického psa pro Vaše zařízení

Více o možnostech pořízení psího pomocníka se dozvíte např. na webových stránkách společnosti Helppes - http://www.helppes.cz/ - sekce Psí pomocníci, informace o canisterapii naleznete na tomto odkazu - http://www.helppes.cz/canisterapie/

MENTÁLNÍ POSTIŽENÍ

Chci se jen zeptat, jestli mi neporadíte nějaké komunity rodičů s dětmi, které mají podobné problémy, scházejí se spolu a věnují se společným činnostem. Máme dceru 25 let, lehce mentálně postižená, je sama bez kamarádů, problém s lehkou agresí, uzavřená do sebe.. Díky za podnět, kontakt, nebo radu. Jsme z Brna.

Vyhledejte si prosím na internetu Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s. (SPMP ČR pobočný spolek BRNO), Effeta - denní stacionář nebo Ruka pro život o.p.s. a případně je kontaktujte s konkrétním dotazem. Pokud Vám jejich služby nebudou vyhovovat, určitě budou mít pro Vás nějaké další doporučení, kam se obrátit.

KLOKÁNKOVÁNÍ

Pokouším se nově zorientovat v možnostech dobrovolnické výpomoci klokánkování novorozenců, kterou bych velmi ráda nabídla. Doposud jsem touto zkušeností prošla jako matka, dnes desetileté dcerky. Jiné zkušenosti skrze dobrovolnickou organizaci, či nemocniční zařízení nemám a ráda bych se dozvěděla něco více o možnostech takovéto výpomoci. Ráda bych nabídla pomocnou ruku při klokánkování novorozenců v jakémkoliv zařízení v Praze a okolí. Mohla by jste mi prosím poradit, jakým způsobem bych se mohla stát dobrovolníkem? Je třeba projít školením, či získat nějaké oprávnění? Projít lékařskou prohlídkou? Koho bych mohla konkrétně oslovit s mou nabídkou této výpomoci?
Pokud by bylo třeba doplnit informace o mně samotné, ráda cokoliv sdělím, e-mailovou poštou, telefonicky i osobně. Přeji vám hezký den a těším se na vaši odpověď.

K této problematice bohužel neumíme poradit. Obraťte se prosím na neziskovou organizaci Dobrotety (dobrotety.cz, vase@dobrotety.cz), tam Vám jistě kvalifikovaně poradí, jak postupovat.

FINANČNÍ POMOC RODINĚ

Chtěla bych požádat o pomoc pro 4 člennou rodinu, která je ve špatné situaci a nemají v bytě vůbec nic, mají dvě malé děti a jsou vdečni za každou pomoc, momentálně nemaji ledničku, pračku postele, atd........ pokud by bylo možne této rodině pomoct, budu moc rada, předem děkuji a Buh vám žehnej.

Web BuduPomahat.cz je zaměřen na nefinanční podporu neziskových organizací. Doporučujeme obrátit se na některou z nadací, které podporují sociálně slabé.

Doporučujeme návštěvu webu nadacnik.cz, přehled některých nadací naleznete např. zde: http://p12.helpnet.cz/granty/nadace-nadacni-fondy/nadace nebo zde http://www.e-cirkev.cz/clanek/4108-Vyberovy-prehled-nadaci-v-Ceske-republice/index.htm

TLUMOČNÍK DO ZNAKOVÉHO JAZYKA

Chtěla bych se zeptat jakým způsobem a jak se lze spojit s online tlumočníkem znakového jazyka.

Tlumočníky do znakového jazyka zajišťuje např. Centrum zprostředkování tlumočníků pro neslyšící nebo online Tichý svět.

Obrátila se na mne jedna čtyřčlenná rodina neslyšících z Ostravy o pomoc se simultálnním překládáním mluveného slova. Našel jsem on-line tlumočnické služby, které provozuje od roku 2008 nezisková organizace APPN, o.s. - Agentura profesního poradenství pro neslyšící. Jaké jsou k tomu potřebné technické pomůcky a programové vybavení, aby mohli toto tlumočení používat. je možné si tyto pomůcky vypůjčit?

Konkrétní informace Vám podá Tichý svět (dříve APPN) - tichalinka@tichysvet.cz

Pracuji jako dluhový poradce v Písku. Obrátil se na mě klient, který je hluchoněmý. V Jihočeském kraji nemohu sehnat tlumočníka do znakové řeči. Pro komunikaci s klientem bych Vás rád požádal o pomoc nebo alespoň o kontakt na někoho kdo by naši komunikaci jednorázově pomohl vyřešit. Děkuji.

Tlumočení lze objednat u ASNEP.

REGISTRACE NA WEB BuduPomahat.cz

Kolik bude stát roční členství?

Na webu BuduPomahat.cz se za registraci ani zveřejňování informací neplatí. Registrovat se může fyzická osoba, která pak může na Burze pomoci nabídnout pomoc neziskovým organizacím. Registrovaná nezisková organizace může zveřejňovat články, tiskové zprávy, pozvánky na akce a inzeráty s žádostmi o nefinanční pomoc.

Bylo by možné naši neziskovou organizaci - Sdruženi hasičů Čech, Moravy a Slezska, okresní sdruženi Praha-východ, zařadit mezi neziskové organizace zveřejněné na Vašem portále?

Těší nás Váš zájem o web BuduPomahat.cz. Je sice zaměřen spíše na neziskovky, které pomáhají handicapovaným skupinám spoluobčanů, nic však nebrání tomu, abyste se zaregistrovali. Nám bude velkou ctí :) Návod na registraci najdete zde: http://www.budupomahat.cz/o-projektu/navod-na-registraci - je potřeba nejprve zaregistrovat fyzickou osobu a po přihlášení pak založit profil organizace. Po schválení můžete zveřejňovat články, pozvánky na akce, či inzeráty s poptávkou nefinanční pomoci.

Ráda bych registrovala naší organizaci na Vašich stránkách a pokud by bylo možné požádala o natočení videa, které nabízíte. Poskytujeme jako organizace paliativní a komplexní domácí péči v regionu Benešovsko. Jsme mladá organizace, ale během posledního roku jsme poskytli péči více než 200 klientům. Rádi bychom využili Vašich stránek k prezentaci a podpoře.

Registrovat organizaci na webu samozřejmě můžete, návod najdete zde: http://www.budupomahat.cz/o-projektu/navod-na-registraci. S prezentací bude problém s ohledem na sídlo organizace. Nedisponujeme autem. Případně mi prosím napište, jak si prezentaci představujete, zda budeme schopni točit s klienty, abychom měli i dostatek ilustračních obrázků a zda máte možnost dopravy do místa natáčení.

Jsme Centrum ALMA, o.p.s. Pomáháme ženám, které jsou ohrožené závislostí na alkoholu nebo jsou již závislé. Více o nás naleznete na www.centrum-alma.cz
Rádi bychom s Vámi navázali spolupráci.

Děkujeme za Vaši důvěru :) Po registraci organizace na webu můžete zveřejňovat články, pozvánky na akce nebo inzeráty s poptávkou po aktuální nefinanční pomoci. Návod na registraci najdete zde: http://www.budupomahat.cz/o-projektu/navod-na-registraci.Co jiného Vám můžeme nabídnout?

Měli byste zájem spolupracovat na výměně informací, naše ngo (www.hlavy.org) provozuje bezplatný recykloserver www.siknese.cz, mohli bychom kupř. publikovat vaši inzertní nabídku s odkazem na vaše stránky, co vy na to?

Určitě budeme rádi, když inzeráty budete šířit dál a o celé burze pomoci dáte vědět i obecně - třeba je mezi návštěvníky Vašeho webu někdo, kdo má co nabídnout... My můžeme naopak nabídnout prostor pro PR články o Spojených hlavách, komunitní zahradě a pořádaných sbírkách.

Jsem vedoucí PR-FR neziskovky Fokus a nemůžu se dostat do účtu naší organizace, jelikož byl vytvořen již dříve. Zkoušela jsem různé kombinace, bezvýsledně. Jak mám postupovat, abych mohla náš účet spravovat? Nejde jenom o zapomenuté heslo.

Nejjednodušší bude, když se Vy osobně znovu zaregistrujete. Přijde nám upozornění a pak Vám správu Fokusu přidělíme.

ZAREGISTROVALA JSEM SE, ALE NELZE ZVEŘEJNIT ŽÁDOST

Pokud chcete registrovat neziskovou organizaci, postupujte prosím podle návodu - http://www.budupomahat.cz/o-projektu/navod-na-registraci. Regisrace je dvostupňová. Pokud jste se zaregistrovala jen jako osoba, můžete zveřejnit pouze nabídku pomoci. Web BuduPomahat.cz se věnuje nefinanční podpoře pomáhajícím neziskovým organizacím.

ZKUŠENOST S PSYCHICKÝM ONEMOCNĚNÍM

Mám osobni zkušenost s psychickým onemocněním, vím, jak bolí a přitom není vidět. Vím, jak obtížné je běžné fungování. Vím, jak bolí, když chcete myslet jinak a hlava vás neposlouchá. Jak je člověk sevřený v kleštích a cítí se bezmocný a někdy i provinile. Jak bych mohla pomoci?

Pomoci můžete psaním článků o vlastní zkušenosti, osobní příklad mnohdy pomůže. Vaše články rádi zveřejníme na webu. Můžeme rovněž zprostředkovat kontakt s některou z neziskových organizací, které se zkušeností s psychickým onemocněním zabývají.

KONTAKT NA POŘADATELE

Prosím poslat kontakt na pořadatele Mezinárodní romský festival na 16. a 17.7.16

U pozvánek na akce umístěných na webu BuduPomahat.cz je vždy uveden zdroj, ze kterého byla pozvánka převzata, případně je pořadatel uveden na plakátu akce.

DOTAZ NA KONKRÉTNÍ AKCI

Chtěla jsem se zeptat, kdy a kde bude letos den dyslexie.

Na našem webu zveřejňují pozvánky na akce jednotlivé neziskové organizace a také my, pokud se o akci dozvíme. Nejsme pořadateli těchto akcí. Pokud Vás zajímá konání konkrétní akce, kterou jste na našem webu nenašli, doporučujeme zadat název akce do internetového vyhledávače.

Zúčastním se 23.5.2015; Registrace v projektu "chodimesasistenci"
Vede mne k tomu zjištění, že senioři (jsou zranitelná - "skupina a také děti.
Na pochodu se poznám s lidmi - chci, kdyby jste mi přidělili někoho, komu bych mohla,- i dále. Mám kurz pracovníka v sociálních;- dále kurz první pomoci, a očkování (dvě vakcíny) - proti hepatitidě typu C !

Na webu BuduPomahat.cz je umístěna pouze pozvánka na tuto akci, prosím registrujte se dle pokynu v upoutávce uvedeném, a to na http://chodimesasistenci.cz/. Akci pořádá obecně prospěšná organizace Asistence.

POMOC S VENČENÍM PSA

Na koho se obrátit v Kralupech nad Vltavou, pokud tam starší pán v ID po mozkové mrtvici potřebuje občas vyvenčit pejska. Pán má problémy s chůzí, používá fr.hole. Obrátil se s žádostí o pomoc na diskuzi v ifauně. Myslím ale, že z jeho města na faunu zas tolik lidí nechodí. Poradíte, kam se má obrátit? Děkuji

Touto formou pomoci se zabývá projekt https://www.hearth.net/cs/

CHCI POMÁHAT

Po registraci můžete zveřejnit konkrétní nabídku na Burze pomoci. Pokud se pomoci chcete věnovat jako dobrovolník, podívejte se na portál dobrovolnik.cz. Pokud chcete pomoci s výběrem konkrétní neziskové organizace, specifikujte prosím, jaká forma pomoci by Vám vyhovovala (manuální práce, administrativa, práce s lidmi…), komu byste chtěl pomáhat (děti, senioři, vozíčkáři…) a v jakém městě /obci.

Jsem výtvarnice a chtěla bych prostřednictvím vašich stránek nabídnout výtvarné zpracování interiéru, konkrétně dekorativní výmalbu na zeď, v rámci dokončovacích prací pro sdružení Smíšek. Lze se s nimi přes vás takto zkontaktovat?

 Velmi děkujeme za Vaši nabídku. Přeposlali jsem ji Smíšku a přikládám i spojení info@os-smisek.cz

Vážení, měla bych zájem stát se součástí vašeho týmu.

Přivítáme články o neziskových organizacích, které bychom zveřejňovali na webu, případně pomoc s administrací. Můžete prosím blíže specifikovat, jaké máte možnosti zapojení?

Chci darovat obraz

Vaši nabídku můžete po registraci zveřejnit ne Burze pomoci, případně Vám můžeme doporučit konkrétní neziskovou organizaci, která by Vaši nabídku využila např. pro dobročinnou aukci. Prosíme o sdělení, komu byste chtěl pomoci (děti, senioři apod.) a případně v jakém městě.

Nabídka s propagací projektu, případně sbírka hraček a dalších pro Vás potřebných věcí. Pořádám turnaj v Malé kopané. Nabízím možnost bezplatného umístěním bannerů, případně stánku a samozřejmě distribuci informačních materiálů Vaší činnosti.

Děkujeme, tuto možnost neziskové organizace vítají.

Jmenuji se Bětka a je mi třináct. Ráda bych pomáhala potřebným, ale v mém věku je velmi málo možností. Je mi v podstatě jedno, v jakém to bude oboru, jestli pomoc bezdomovcům, seniorům nebo třeba uprchlíkům, hlavně abych nějak mohla zužitkovat svůj volný čas. Také bych mohla do pomoci zapojit svou skautskou družinu nebo rodinu. Pomoc je mým životním snem, prosím poraďte.

Doporučujeme obrátit se na některou z neziskových organizací ve Vašem okolí. Pokud budeme znát město, kde bydlíte, můžeme s hledáním vhodné neziskové organizace pomoci.

Dělal jsem 17 let s dětmi a začal jsem studovat vysokou školu se zaměřením na práci s dětmi a využití volného času dětí, mládeže a důchodců. Dva ročníky jsem vystudoval na jihočeské univerzitě teologické fakulty v Českých Budějovicích. Mohli byste mi poslat na výše uvedenou adresu, jak bych mohl pomoci?

Chcete-li pomáhat, doporučujeme poohlédnout se po nějaké neziskové organizaci ve Vašem okolí a pomoc jí nabídnout. Pokud chcete pomoci s výběrem konkrétní neziskové organizace, specifikujte prosím, jaká forma pomoci by Vám vyhovovala (manuální práce, administrativa, práce s lidmi…), komu byste chtěl pomáhat (děti, senioři, vozíčkáři…) a v jakém městě /obci.

Je mně 56 let, jsem rozvedený, mám 2 dospělé syny. Jsem stavební řemeslník.Mám za sebou v životě mnoho pádů, které mně ukázaly, jak mám žit správně. Žil jsem a pracoval 5 let v Německu od roku 1990-1995 a od roku 2004-2015 jsem žil a pracoval v Londýně. Nyní jsem se vrátil do České republiky a potřebuji žít dál tak, abych se cítil dobře, to znamená, pomáhat lidem, kteří jsou na tom hůře než já a pomoc potřebují. Kolem nás je mnoho lidí, kteří potřebují pomoc a neznají cestu, jak jít dál. Chci s těmito lidmi mluvit a ukázat jim cestu. Chci pomáhat dětem v dětských domovech, dětem ze sociálně slabých rodin a podobně. Chci jít touto cestou, protože nic jiného mně nedává už smysl života. Naučil jsme se v živote mnoho věcí, jak řešit problémy, jak dosáhnout úspěchu. Nevím, jak mám postupovat, abych mohl svůj další cíl naplnit. Oslovuji Vás, neboť se pohybujete v této oblasti a víte, jak na to. Předem Vám děkuji a budu se těšit na Vaši odpověď.

Velmi děkujeme za Váš mail i ochotu pomáhat. Doporučuji oslovit neziskové organizace ve Vašem okolí a nabídnout své síly tam. Jistě Vaši pomoc uvítají. Konkrétněji bohužel poradit neumím, nevím, ve kterém městě žijete.

Dnes jsem si všimla plakátu na výše uvedenou akci. Vzpomněla jsem si, že před několika roky vysílal Český rozhlas v relaci Zahraniční zpravodajové o maďarském lékaři, který vedl noční kontaktní místa pro děti ulice. Měl zde umístěné pingpongové stoly, na kterých se hrály pingpongové turnaje. Děti to velmi zaujalo - pak se pořádaly turnaje mezi jednotlivými místy až po konečného vítěze. Děti měly možnost zajímavého trávení volného času. Dotazuji se, zda byste neměli o tento záměr zájem.  Na trhu prodeje potřeb na stolní tenis působíme od roku 1993. Nabídnout můžeme stoly ve všech cenových kategoriích (dají se skládat do svislé polohy, čímž nezabírají místo) pálky, míčky i ostatní vybavení. Můžeme také zajistit počáteční instruktáže prostřednictvím hráčů, které tento sport ovládají.
Velmi děkujeme za Váš zájem o dění v neziskovém sektoru :) Hned úvodem musím sdělit, že zveřejněné akce nepořádá o.s. BuduPomahat.cz, snažíme se pouze pomoci neziskovkám s prezentací. Vámi zmíněnou akci pořádá Projekt Šance -  http://www.sance.info/index.php
Neziskové organizace jsou na tom finančně ve většině případů velice špatně a získané finanční prostředky směřují především na zásadní aktivity, v případě Šance je to zejména pomoc při osvojení pracovních návyků, hledání zaměstnání a podobně. Pokud byste chtěli nějaké sportovní vybavení některé neziskové organizaci věnovat, určitě rádi pomůžeme s výběrem vhodného příjemce Vašeho daru. Sportovní potřeby se využijí v nízkoprahových centrech, velkou radost by udělaly i sportovcům na vozíku nebo v dětských domovech. Financování neziskových organizací je velmi problematické, žádný příjem nemají garantovaný (ani na mzdy zaměstnanců), o vše musejí složitě žádat... Proto je každá pomoc velmi vítaná.

Chtěli bychom darovat větší množství oblečení pánské, dámské i těhotenské. V azylovém domě se chovali, jako by je obtěžovalo, že se vůbec nabízím. Nechci to dávat na inzerát, protože se obávám, že se ozve nějaký podvodník, který to pak prodá. Pokud umíte poradit, budu ráda.

Děkujeme za Váš dotaz, to je přesně z naší oblasti :) Záleží na tom, odkud jste. V některých lokalitách umíme říct konkrétní neziskovku, ale ne všude. A teoreticky - oblečení od Vás určitě rádi přijmou v Diakonii nebo Charitě - mají pobočky po celé republice. Určitě znáte i kontejnery na textil - většina jich je právě od Diakonie, objevily se i kontejnery "komerční", tak jen případně pozor na to, aby byl kontejner od Diakonie. Další možnost je věnovat oblečení některé neziskovce, která ho prodá v rámci charitativního bazaru (nejen oblečení, přivítají cokoliv) a z výtěžku financuje projekty pro své klienty - např. děti z dětských domovů, handicapovaní, výcvik asistenčních psů apod. Bazárky se pořádají většinou na jaře a na podzim. Záleží na Vás, koho chcete podpořit - handicapované, sociálně slabé, děti ... Pokud  upřesníte, v jaké oblasti bydlíte a kam byste chtěla pomoc směřovat, pokusíme se Vám v okolí najít konkrétní neziskovku. Díky za Vaši chuť pomáhat!

Jsem vdova, mám 55 let a dva dospělé syny. Věřím v Ježíše a jeho spasení. Bydlím v Sokolově a ráda bych nějak pomáhala všemu co vede k dobrému. Myslíte že bych ještě mohla nějak být ku pomoci?

Vaše pomoc bude určitě někde vítaná, můžeme na webu zveřejnit inzerát s nabídkou pomoci, kde by bylo dobré specifikovat, jakou konkrétní pomoc nabízíte - doučování dětí, návštěvy seniorů, manuální práce, ruční práce, pomoc při organizaci akcí neziskových organizací ... možností je celá řada, opravdu záleží na tom, co konkrétně by Vám dělalo radost. Můžete jít i takovou cestou, že si najdete nějakou neziskovou organizaci ve Vašem bezprostředním okolí a té nabídnete pomoc a domluvíte se přímo. Základní přehled neziskových organizací v Sokolově naleznete třeba zde: http://www.sokolov.cz/scripts/detail.php?pgid=153 V případě potřeby se na mne neváhejte obrátit.

Obracím se na Vás po 2 dnech, ve kterých jsem marně hledala informace na internetu. V rámci své profese bych chtěla pomáhat dlouhodobě nemocným dětem, ale to určitě nemůžu vytvořit jen tak sama. Proto hledám informace, jaké jsou podmínky, co je potřeba k uspořádání projektu? Konkrétněji se jedná o fotografování dětí, následný prodej fotografií veřejnosti, pořádání charitativních koncertů, výstav a na konci roku je vytvořen kalendář, který bude prodejný. Veškerý výtěžek je předán na transparentní účet. Prosím, pokud mi dokážete poradit, jak mám postupovat, bude velice vděčná.

Doporučujeme vybrat si nějakou existující neziskovku a nabídnout jim, že pro ně takovou akci uspořádáte. Jsou i skupiny dobrovolníků, které to takto dělají, jsou i jednotlivci. Můžeme zveřejnit nabídku Vaší pomoci i na webu BuduPomahat.cz.

Ráda bych se zeptala, zda pořádáte také vzdělávací akce pro děti ze sociálně slabých rodin. V rámci zaměstnáni se věnuji vzděláváni dospělých v oblasti komunikace a ráda bych pomáhala.
Naše sdružení bohužel zatím žádné vzdělávací akce pro děti nepořádá, můžete po registraci na webu BuduPomahat.cz zadat inzerát s nabídkou pomoci, kde vše můžete podrobně specifikovat (témata, místo konání, rozsah...). Návod na registraci najdete zde: http://www.budupomahat.cz/o-projektu/navod-na-registraci.

HLEDÁME POMOC

Dobrý den, hledáme někoho, kdo nám vytvoří letáček na naší činnost spolku a pomůže propagovat naší činnost.

Po registraci neziskové organizace můžete Vaši žádost zveřejnit v Burze pomoci.

Píšu vám z Dobrovolnického centra, které poskytuje mladým lidem informace o možnostech dobrovolnictví v Brně, ČR i světě. Jsme z Brna a přinášíme i pravidelné večerní programy (5x do měsíce), které se úzce dotýkají dobrovolnictví či alternativních životních stylů, propojují témata lidskoprávní, sociální, environmentální apod. a chtěli bychom se zeptat, jestli lze tyto programy zveřejňovat na vašem webu.

Ano, po registraci neziskové organizace je možné zveřejňovat pozvánky na akce, články a inzeráty v Burze pomoci.

Mám 4,8leteho syna, který má autismus. Žijeme spolu sami, otec malého nám nepomáhá. Nezajímá ho nic. Můj syn se dost zlepšil, tuším, že je to díky piktogramům a asi i léku od psychiatra. Náš neustálý a největší problém, tedy moje starost, je bydlení. Bohužel jsme se již 3x stěhovali, během synova života. Bohužel lidi jsou moc zlí a neinformovaní, setkávám se jen s nepochopením a odsuzováním i mě osobně. Pořád hledám a nemůžu nalézt klidné a prostorné bydlení pro mého syna a mě. Nejlépe někde na samotě u lesa. Už nevím, co mám dělat. Moc Vás prosím, nevíte o něčem v okolí Františkových Lázní, nebo Karlovarského Kraje?? Ani na inzeráty mi nikdo neodpověděl, psala jsem v něm mj. o synových záchvatech atd. Moc Vás prosím o radu a předem moc děkuji.

Moc nás to mrzí, ale bohužel Vám neumíme konkrétně poradit. Naše občanské sdružení je zaměřeno na podporu neziskových organizací. Doporučuji obrátit se na některou z místních neziskových organizací, zda by s problémem neuměly poradit. Například zde: http://www.zachranny-kruh.cz/pro-verejnost/pomoc-v-krizi/ostatni-pomoci/zdravotne-postizeni/karlovarsky-kraj/nejste-sami.html. Databázi neziskových organizací působících v Karlovarském kraji najdete na tomto odkazu: http://www.kr-karlovarsky.cz/krajsky-urad/Stranky/neziskovky/databNNO/Databaze_NNO.aspx

Zúčastňuji se za Českou republiku charitativní akce ve městě Naundorf. Hledám další mladé lidi, kteří by se chtěli ke mně připojit a jet se mnou. Jedná se o měsíční SUMMER JOB. Já odjíždím 19. 7. a vracím se 16.8.2015. Druh práce: pomoc s úklidem na pokojích, v kuchyni či na zahradě. Můžete kontaktovat mě, ale i paní Schwester M. Antonia Segebarth.

Vaši výzvu jsme zveřejnili zde: https://www.facebook.com/BuduPomahat.cz

Potřebovala bych pomoct s dcerkou i se sebou, nemam pro malou skoro nic a mam malou mateřskou, mohli byste mi prosím pomoct

Naše sdružení je dobrovolnické a nedisponujeme žádnými finančními prostředky. Doporučuji Vám obrátit se na nějakou nadaci nebo nadační fond s žádostí o podporu. Užitečné informace byste mohla najít zde http://portal.mpsv.cz/soc/hn a zde http://www.nasedite.cz/cs/projekty/individualni_pomoc_detem

Chtěla bych se zeptat, jestli pořádáte letní tábory pro autistické děti. Jestli ano, tak v jakém termínu a kde.

Bohužel letní tábory nepořádáme, doporučuji obrátit se na některou z neziskových organizací, které se přímo věnují dětem s PAS - APLA nebo Radovanovy cesty

Jsem předsedkyní Svazu tělesně postižených. Naše sdružení má 80 členů. Převážně s tělesným postižením. I přes svá postižení, věk a různé nemoci se rádi bavíme, jezdíme na výlety, za přáteli i rodinou. Na naší činnost organizace pořádání sportovních aktivit bychom potřebovali najít sponzory. Abychom mohli se vzdělávat, bavit se. A také pomáhat ostatním. Můžete nám pomoci pomáhat?

Projekt BuduPomahat.cz je zaměřen na nefinanční podporu neziskových organizací. S hledáním sponzorů Vám bohužel neumíme pomoci.

Jako škola pro zrakově postižené jsme na vás dostali odkaz. Jedná se o zaplacení obědů 2 sourozencům z velmi slabé sociální rodiny. Jakým způsobem se to dá zařídit, co máme udělat?
Touto formou pomoci se zabývá obecně prospěšná společnost WOMEN FOR WOMEN (http://www.women-for-women.cz/), projekt Obědy pro děti má svůj samostatný web (http://www.obedyprodeti.cz/). Postup je následující: Pomoc formou obědů je poskytována přímo prostřednictvím základních škol. Projekt je celorepublikový a může se do něj přihlásit jakákoli základní škola z České republiky. Škola by měla mít předem již učiněn výběr dětí, které potřebují opravdu pomoci, než se na nás obrátí. Poté na základě jejich poptávky společně vybereme děti zařazené do projektu. Po odsouhlasení výběru dětí a celkové částky je třeba ze strany školy zajistit další kroky jako souhlas zřizovatele školy, pokud škola nemá přijetí konkrétního daru řešeno v zakladatelské listině, souhlas rodičů vytipovaných dětí, popř. jiné. Po splnění těchto náležitostí je se školou uzavřena darovací smlouva, uhrazen příspěvek v dohodnuté výši a již nic nebrání, aby děti mohly začít chodit na školní obědy. Kontaktujte prosím přímo uvedenou organizaci na: info@obedyprodeti.cz

Máme postiženého syna, který má těžkou vadu sluchu a potřebovali bychom sehnat finance na naslouchadla, ale nevím jak postupovat, zda-li byste mi mohli nějak pomoci prosím napište mi na mail.

Nejlépe bude obrátit se na neziskovou organizaci, která se věnuje péči o lidi s postižením sluchu - Česká unie neslyšících, SONS, ASNEP, Tichý svět apod. Bohužel neznáme Vaše bydliště, tak nemohu doporučit konkrétní organizaci. Mnoho informací také najdete na www.helpnet.cz. Na těchto místech Vám nejlépe poradí, zda a za jakých podmínek lze získat příspěvek. Podle našich informací je možné žádat u Konta Bariéry a také u nadace Olgy Havlové, ale podrobnosti bohužel neznáme, náš web je určen zejména pro podporu neziskových organizací a osvětu veřejnosti a bohužel Vám neumíme lépe poradit.

Hledám nějaké centrum pro 27letého muže, který trpí počátečním stádiem pickovy nemoci, kde by se mohl trochu zabavit a nemusel jen sedět doma se svou 80ti letou babičkou, která se o něj stará. Jednoduché práce zatím zvládá, komunikuje.

V Praze existuje řada zařízení, (respektive registrovaní poskytovatelé služeb - posílám odkaz pro možnost nahlédnutí http://iregistr.mpsv.cz/sluzba/rozsirenevyhledavanisluzby), ale pro správný výběr potřebujeme znát více informací.

POŘÁDÁME CHARITATIVNÍ AKCI

Hned na začátek mi dovolte se krátce představit. Jsem členka malé skupiny letošních absolventů gymnázia a společně bychom chtěli nějakým způsobem pomáhat lidem v našem okolí. S kamarády jsme se rozhodli, že bychom uspořádali nějakou akci na podporu oblastní charity ve Žďáře nad Sázavou. Ráda bych se tedy zeptala, zda je možnost nějakým způsobem zaregistrovat a propagovat naši akci. Plánujeme (zatím je vše opravdu pouze v jednání) běh na podporu místní charity, kdy by 100% startovného šlo právě na charitu. Je tedy nějaká možnost, že by se o naší události více vědělo díky vaší internetové stránce? Další otázkou je, zda se musíme registrovat jako skupina s nějakým jménem nebo stačí jménem události, popřípadě jako jednotlivec. Předem děkuji za odpověď.

Zveřejnit pozvánku na akci může jen zaregistrovaná nezisková organizace. Až budete mít akci připravenou, můžete nám informace včetně letáku zaslat, informaci zveřejníme.

Zahraji a zazpívám v Brně a okolí pro seniory písničky 60-80 let a lidovky na klávesy. Potřebuji zajistit dopravu a na ostatním se domluvíme. Posílám foto z akcí.
Vaši nabídku můžete zveřejnit v Burze pomoci, ovšem s konkrétními podmínkami.

RŮZNÉ

Šijeme na míru oděvy pro kohokoliv s fyzickým omezením. Tento projekt je pod patronátem společnosti, která je s.r.o. Je možné se zde zaregistrovat i přesto? www.snadne-oblekani.cz

Bohužel jsme na Vašem projektu nenašli nic neziskového, co by odůvodňovalo zapojit se do projektu na podporu neziskovek. Případně nám prosím pošlete pár informací. Projekt BuduPomahat.cz je určen na podporu neziskových organizací, které pomáhají znevýhodněným skupinám spoluobčanů.

Chtěla jsem se zeptat na možnost poptávky po dobrovolníkovi. Zda je možno uveřejnit poptávku za jednotlivce či jen prostř. nezisk. org.? Krom toho, že pro 12-ti letou MR postiženou dcerku nemohu najít moment. neziskovku v Praze, která by poskytovala odlehč. např. víkendovou nárazovou službu, hledám pro ni kamarádku ať už školou povinnou, se kterou by se navštěvovaly či trošku i sportovaly nebo i dospělou slečnu. Další variantou by bylo i příp."doučování na koni" v Praze. Zatím jsem tu nenarazila na volnou kapacitu, kde by se s pravidelností věnovali postiž.dítěti (kapacitně či finančně neúnosné). Díky FCB lovím spřízněné duše, které nás občas pozvou do svých jezd.klubů. Navštěvujeme krátce JK mimo Prahu, ale je to časově náročné a nejedná se o individuál.

Vašim požadavkům by mohla odpovídat činnost o.p.s. Zajíček na koni.

Rád bych věděl, jestli jste se setkali s léčením autistických dětí tímto způsobem a jestli jste to taky zkoušeli. Je to ryze soukromá otázka z důvodu toho, že bych chtěl vědět, zda to funguje. Nejsem žádný novinář, ani nic podobného. Děkuji za info.

Zprostředkování odpovědi kompetentní neziskové organizace (NAUTIS): „Pouziti MMS na léčbu čehokoliv rozhodně nedoporučujeme. Neexistuje žádná studie, která by potvrdila avizované zázračné úspěchy tohoto prostředku, jedna se o nebezpečný prostředek, který je nejen v CR zakázaný. http://www.nebezpecneleky.cz/varovani-pred-pripravkem-miracle-mineral-supplement. Vice i v nasem Zpravodaji 4/2013  –ke stazeni na www.praha.apla.cz.“

Tento rok jsme se rozhodli vytvořit kalendář s fotkami seniorů, který slouží jednak jako presentace Domova pro seniory a dále jako ukázka běhu života. Kalendář je koncipován tak, že senioři jsou vyfotografování jako na dobové fotografii, která je součástí a je obohacena příběhem oné fotografie. Můj dotaz je, zda je možné tento kalendář nabídnout skrze vaše stránky a pokud ano, za jakých podmínek.

Jakákoliv nezisková organizace poskytující služby znevýhodněným skupinám spoluobčanů se může na webu zaregistrovat a zveřejňovat články, pozvánky na akce nebo inzeráty podle potřeby.