Víte, kde se dělá dobro?

  • 25. 06. 2013
Víte, kde se dělá dobro?
Kde se dělá dobro a my :)

 

Víte, kde se dělá dobro? Všude. Skutečně, všude kolem nás se neustále dějí dobré věci. Tady pomáhá vodící pejsek nevidomému přejít ulici. Támhle zase prodávají výrobky z chráněné dílny, aby se mohli starat o handicapované děti. A jinde se starají o to, aby ti, kteří už sami nemohou, protože nemají sil, měli krásný podzim života. A za tím vším stojí dlouhá řada skvělých lidí. Lidí, kterým není jedno, jak svět vypadá a jak je život někdy těžký a krutý. Lidí, kteří rádi, s chutí a bez pobízení dělají to, co mnohé ani nenapadne. Lidí, kteří nečekají slávu a plácání po zádech. Lidí, kteří si zaslouží naši úctu a poděkování. Právě to nás zaujalo a právě proto jsme se rozhodli to dobro světu ukázat. A tak vznikl magazín "Kde se dělá dobro", který vás zavede na místa, kde dobro vzniká, kde se dějí dobré akce a kde můžete prožít a strávit dobrou chvíli. Máme tu čest setkávat se s úžasnými lidmi a vidět mnoho dobrého, co se kolem nás děje. Jsme rádi, že u toho můžeme být.
A kdo jsme?
Potkali jsme se v roce 2004, kdy začala naše spolupráce na firemních prezentačních videích. Spolupráce nám vyhovovala, a tak jsme v ní pokračovali dál, i po dokončení zakázky, která nás svedla na společnou cestu. Reklamy, pořady pro různé televize, klipy, prezentace…  Jednou z dalších zakázek byl zpravodajský pořad, který by se vymykal zažitým stereotypům. Tedy pozitivní zpravodajství. To nás přivedlo k neziskovkám a ty nás zaujaly natolik, že jsme se rozhodli točit o nich a pro ně a nabídli jsme neziskovým organizacím výrobu prezentačních spotů o nich a jejich činnosti. Samozřejmě zadarmo, chtěli jsme také pomáhat. Od toho už byl jen krůček k projektu BuduPomáhat.cz, který se pak vyvinul v to, čím je dnes. Z toho všeho je vidět, že i obyčejní lidé, třeba kameramanka a režisér, mohou přispět svou troškou do mlýna a rozhýbat jeho soukolí. My pomáháme rádi, tím co umíme nejlépe. A stejně se k tomu může postavit každý z nás.
 
Pojďte se společně s námi vydat do zákulisí neziskových organizací. Pojďte s námi pomáhat. Jen tak, pro radost z pomoci druhým. Magazín "Kde se dělá dobro" najdete na našem kanálu Youtube, ve vysílání TV Noe a Regionální televize.cz. Inspirujte se.
 
Hanka Kosová a Honza Chlaň