Víkendovky v českých neziskových organizacích právě odstartovaly!

  • 19. 02. 2014
Víkendovky v českých neziskových organizacích právě odstartovaly!
Tamjdem působí v oblasti českého i mezinárodního dobrovolnictví. Svou činností a aktivním přístupem pomáhá českým neziskovým organizacím a přispívá k jejich rozkvětu. Kam se chystají v nejbližší budoucnosti?

Naplánovat v Tamjdemu nadcházející dobrovolnický půlrok se zdálo jako skládání puzzle, ze kterého několik dílků snědl pes… Nakonec se nám ale podařilo oslovit mnoho rozmanitých neziskových organizací v České republice a najít vhodné termíny, a tak máme do června připraveno 10 tak zvaných Víkendovek = víkendových dobrovolnických výjezdů na pomoc neziskovým organizacím.

 

Na první letošní expedici se vydá mezinárodní skupina 12 dobrovolníků o víkendu 21.-23. února do organizace Propolis, která rekonstruuje historickou budovu pivovaru v obci Chříč u Plzně.

 

Dále se chystáme například do barokní památky Valdštejnské lodžie (7.-9. března), komunitního domu pro lidi s handicapem Benediktus (14.-16. března), do organizace Ryzáček, která se zabývá rehabilitací na koňském hřbetě (11.-13. duben), na faru na Sudslavě (9.-11. května) a později se podíváme i jak to chodí v lesních školkách a na biopolích.

 

Na každé akci se zapojíme do práce, která má smysl a jejím zdoláním pomůžeme neziskovkám soustředit se na jejich opravdové cíle a každodenní úkoly. Na oplátku za naši pomoc nám organizace představí, čím se zabývají a jak se jim to daří. Také se vydáme na výlet do okolí a večery po práci strávíme zábavným programem a odpočinkem.

 

Více se o naplánovaných Víkendovkách dozvíte zde: http://www.tamjdem.cz/co-chystame/

 

Za Tamjdem o.p.s.

Markéta V. (koordinátorka projektu Víkendovky)

 

Z webu Tamjdemu:

Co děláte o víkendech? Chtěli byste poznat zajímavou nestátní neziskovou organizaci, pomoci jí v její práci, poznat při tom nové lidi, svět kolem sebe a možná trochu i sebe sama? Nebo vás jednoduše láká jet na víkend pryč a odpočinout si od mentální práce například štípáním dříví?

Pojeďte s námi na Víkendovku!
Víkendovky jsou expedice mezinárodní skupiny dobrovolníků na pomoc českým neziskovkám.
Do různých koutů naší země se vydáváme zhruba dvakrát do měsíce, od pátku večer do neděle večer. Na víkendech se většinou sejde kolem 12 mladých lidí, dopředu se neznáme a často jsou mezi námi cizinci ze všech končin světa, kteří v ČR žijí.