Via Roseta o.p.s. Vás zve na vánoční nákupy

  • 14. 10. 2015
Via Roseta o.p.s. Vás zve na vánoční nákupy
Seznámení veřejnosti s organizací Via Roseta o.p.s.a sociálními službami, které poskytuje.

Vážení přátele,
rádi bychom Vám touto cestou představili organizaci Via Roseta o.p.s. a tak rozšířili povědomí veřejnosti o sociálních službách působících v Praze. Srdečně Vás zveme na návštěvu a nákup v našich obchůdcích, kde se můžete pokochat krásnými výrobky jak z naší organizace tak z jiných chráněných a sociálně terapeutických dílen a nákupem udělat radost sobě či svým blízkým.
Společnost Via Roseta o.p.s. byla založena v roce 2011. Během roku 2012 byla pod tuto novou organizaci převedena sociální služba Eliášův obchod z bývalého občanského sdružení nyní spolku Dílna Eliáš a začátkem roku 2013 byl zahájen další projekt - Ateliér Via Roseta, který získal finanční podporu z Evropských fondů a Magistrátu hlavního města Prahy v rámci Operačního programu Praha- Adaptabilita.
V současné době nabízí tedy Via Roseta o.p.s. dvě sociální služby . První z nich Eliášův obchod sídlí v ulici Jugoslávských partyzánů 4 v Praze 6 – Dejvicích. Eliášův obchod funguje jako tréninkový obchod pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením a pro lidi s duševním onemocněním. Eliášův obchod byl založen před 9 lety a je zaměřen hlavně na prodej výrobků z neziskové sféry. V současné době zde najdete výrobky z neziskových oragnizací z celých Čech.
V Ateliéru Via Roseta na Evropské 53 v Praze 6 -Dejvicích právě probíhá projekt zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Je finančně podpořen z Operačního programu Praha - Adaptabilita. Tento projekt plynule navazuje na předchozí dvouletý program zaměstnávání osob se ZP, který byl zahájen v roce 2013 a byl rovněž financován z Operačního programu Praha - Adaptabilita. Hlavním cílem bylo vytvořit pracovní místa pro osoby se zdravotním postižením, kterým se dlouhodobě nedaří získat vhodné zaměstnání na volném trhu práce.
Osoby se zdravotním postižením zapojené do tohoto programu si osvojily řadu pracovních dovedností souvisejících především s textilní, papírenskou a keramickou výrobou a získaly i potřebné informace a dovednosti, které jim mohou pomoci při hledání a udržení dalšího pracovního uplatnění.
Ateliér se zaměřuje převážně na výrobu dárkových a užitkových předmětů, např. drobné keramiky, šperků, přání, zápisníků, dárkových krabiček, kosmetických taštiček, polštářů, zástěr apod.
Současně s ateliérem provozujeme i malý obchůdek, ve kterém je možnost zakoupit si naše výrobky i výrobky z dalších neziskových organizací. Dalším důležitým prodejním místem je naše druhá sociální služba Eliášův obchod v blízkosti Vítězného náměstí v Praze 6.
Otevírací doba Eliášova obchodu je Po-Pá 10:00-18:00,
otevírací doba Obchůdku při Ateliéru Via Roseta je PO-ČT 9:30-17:00, PÁ : 9.30-15:00
Tento projek financuje Operační program Praha-Adaptabilita