V LUŽI SI UŽIJÍ PODZIMNÍ DEN S DOBROVOLNÍKY

  • 20. 11. 2015
V LUŽI SI UŽIJÍ PODZIMNÍ DEN S DOBROVOLNÍKY
Pardubice – 19. 11. 2015 V Hamzově léčebně v Luži proběhne 24. listopadu poprvé Den s dobrovolníky. Motivem celého setkání budou podzimní tvořivé činnosti, určené především pro děti z místních škol. Aktivity si pro ně připravilo 5 neziskových organizací.

Pardubice – 19. 11. 2015

V Hamzově léčebně v Luži proběhne 24. listopadu poprvé Den s dobrovolníky. Motivem celého setkání budou podzimní tvořivé činnosti, určené především pro děti z místních škol. Aktivity si pro ně připravilo 5 neziskových organizací.

Akci pořádá Koalice nevládek Pardubicka společně s Pardubickým krajem a Hamzovou léčebnou. Série Dnů dětí s dobrovolníky se do Luže posouvá v rámci svého úspěšného konání z dalších míst kraje.

Program celého dne se odehraje v konferenčním sále Hamzovy léčebny od 9:00 a potrvá do 14:30 hodin. Záštitu nad celým dnem převzal Pavel Šotola, radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor. „Během dnů s dobrovolníky chceme všem přiblížit záslužnou činnost neziskových organizací a všech, kteří ve svém volném čase pomáhají dobré věci. Prostřednictvím soutěží proto představí svou činnost neziskové organizace Rodinné centrum DaR Luže, Oblastní charita Nové Hrady, Český červený kříž z Ústí nad Orlicí, chrudimská pobočka Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých a Střední škola zemědělská a veterinární Lanškroun,“ uvedl radní Pavel Šotola. Speciální aktivity mají připravené i organizátoři. A na co se tedy mohou děti i veřejnost těšit a jaké dovednosti si vyzkoušet?

„Máme připravenou společnou aktivitu v podobě vytváření velkého stromu za pomocí lepení různobarevných listů stromů, při tvoření díla budou mít děti za úkol zároveň poznat z jakého stromu daný list je. Všichni si mohou také vyrobit zvířátka ze skořápek od ořechů nebo vybarvovat knoflíky a poté si z nich vyrobit vlastní náhrdelník nebo náramek. Připravený bude mini kurz první pomoci s nácvikem resuscitace na figuríně, v poznávací soutěži si vyzkoušíte, jak se žije nevidomým. A pozor, v areálu arboreta léčebny se budete moci projet i na koni,“ láká na akci Jana Machová, ředitelka pořádající Koalice nevládek Pardubicka.

24. listopad tak bude v Luži dnem plným zábavy i poznání, to vše v areálu Hamzovy léčebny, který se již převlékl do podzimních barev a sám láká k návštěvě. „Jsme rádi, že můžeme v krásném prostředí Hamzova parku přivítat zástupce nevládních organizací z Pardubického kraje. Jejich aktivity si velice vážíme a oceňujeme ji, neboť je v mnoha oblastech orientována na pomoc stejným lidem, kterým pomáhá i Hamzova léčebna,“ dodává ředitel Hamzovy léčebny Václav Volejník.