Už 3. října 2022 začínají kurzy pro seniory, rezervujte si místo včas

  • 15. 09. 2022
Už 3. října 2022 začínají kurzy pro seniory, rezervujte si místo včas

Praha 13. září 2022 – Opět i v tomto semestru nabízí Klub Remedium celou řadu kvalitních kurzů – jazykových (angličtina, němčina, francouzština, španělština a italština), pohybových (rekondiční cvičení, jóga, cvičení s prvky taichi, kruhové tance, feldenkreisová metoda), počítačových včetně kurzů obsluhy chytrých telefonů, ARTE dílny a trénování paměti.

Senioři se chtějí domluvit se světem a my jim v tom pomáháme. Největší zájem je samozřejmě o angličtinu, následuje němčina a francouzština. V našem Klubu opravdu je z čeho vybírat. Kromě výuky jazyka nabízí účast v kurzu také možnost příjemně stráveného času s vrstevníky a příležitost k navázání nového přátelství. Jazykové kurzy jsou připraveny v různých úrovních pokročilosti a každý si určitě najde tu svoji.

Kurzy počítačů a internetu jsou také takovým evergreenem a přinášejí neustálé novinky. Populární záležitostí jsou kurzy zaměřené na obsluhu chytrých telefonů. Senioři si velice pochvalují možnost naučit se ovládat tyto přístroje, které mohou být mylně přisuzovány pouze mladším generacím. Ale v REMEDIU se nezapomíná ani na tělo. Proto jsou pravidelně připravovány i kurzy cvičení a kruhového tance. Do této kategorie spadá hlavně rekondiční a zdravotní cvičení, několik kurzů jógy, cvičení na míčích, na židlích, s prvky taichi. Nově jsme připravili pohybový kurz Kompenzační cvičení.

Kdo má umělecké sklony, může se realizovat výtvarně v rámci ARTE dílen, případně se může zapojit do našeho Divadelního spolku Proměna nebo Loutkového divadélka REMEDIUM, či si zazpívat a pobýt ve skupince Veselých zpěváků za doprovodu akordeonu.

A jako každý semestr nedílnou součástí nabídky jsou také tři podzimní výlety:

22. 9. – Zámek Kačina, židovské památky v Kolíně

12. 10. – Zámek Krásný Dvůr, Kounovské kamenné řady

19. 10. - Zámek Chyše, klášter Plasy

Zápisy do kurzů a výletů již probíhají a tak využijte včas naší otevírací doby v Klubu Remedium, která je: PO – ČT 9:00 – 18:00, PÁ 9:00 16:00.

______________________________________________________________________

Klub REMEDIUM

Centrum aktivit pro seniory

Už od roku 1998 rozvíjíme dovednosti a schopnosti seniorů, pomáháme jim překonat těžké životní situace a zprostředkováváme jim kontakt se společenským prostředím. Záleží nám na kvalitě života lidí v důchodovém věku, podporujeme jejich sebedůvěru a snažíme se o větší respekt a důstojnost těchto lidí v rámci společnosti.

Telefon: 222 712 940

Email: senior@remedium.cz Web: www.vstupujte.cz

REMEDIUM Praha o.p.s., je nezisková organizace, která oslavila už 30 let trvání. Posláním této obecně prospěšné společnosti je podpora a realizace činností vedoucích ke zvyšování kompetence občanů v nepříznivé psychosociální situaci anebo občanů touto situací ohrožených. Helena Kubů, vedoucí Programu pro seniory, helena.kubu@remedium.cz, 603846481