UNIKÁTNÍ AUKCE HOKEJOVÝCH ARTEFAKTŮ PODPOŘÍ MODRÉ DVEŘE

  • 07. 05. 2015
UNIKÁTNÍ AUKCE HOKEJOVÝCH ARTEFAKTŮ PODPOŘÍ MODRÉ DVEŘE
Tisková zpráva: HOKEJOVÉ MISTROVSTVÍ NEZAPOMÍNÁ NA POTŘEBNÉ. UNIKÁTNÍ AUKCE DRESŮ A HOKEJOVÝCH ARTEFAKTŮ PODPOŘÍ NEZISKOVOU ORGANIZACI MODRÉ DVEŘE

 

Praha

7. května 2015 

Prakticky každá z účastnických zemí hokejového mistrovství přispěje do unikátní aukce pro neziskovou organizaci Modré dveře, která pomáhá psychicky nemocným lidem. Hokejové artefakty od ikon současného českého a světového hokeje obdržel oficiální incomingový partner Mistrovství světa v IIHF v ledním hokeji 2015, společnost Viliam Sivek – SIVEK HOTELS. Sadu artefaktů pak nabízí v online benefiční aukci,  jejíž výtěžek půjde na podporu provozu terapeutického centra Modré dveře. Unikátní aukce podepsaných dresů mužstev Kanady, Slovenska a dalších týmů právě začíná na internetovém aukčním portálu Aukro a poběží až do konce šampionátu. Zájemci o originální hokejové artefakty mohou přihazovat na odkazu, viz níže, kde se také dozvědí podrobnosti o podmínkách a průběhu jednotlivých aukcí. 

http://aukro.cz/listing/user/listing.php?us_id=39973881 

Sport žije heslem fair play. Tvrdá práce bývá korunována úspěchem, kdo nehraje fér, je brzy vypískán. Hrát fair play je ovšem možné jen v případě, kdy jsou věci kolem Vás v pořádku. Ne vždy to ale takto funguje. Na světě existují i lidé, kteří do světa fair play přizváni nebyli. Není to proto, že by se nesnažili. Jen jim do klína spadla diagnóza duševního onemocnění. To se může stát každému z nás. 

Terapeutické centrum Modré dveře sídlí v Kostelci nad Černými lesy a ročně pomáhá stovkám osob s duševním onemocněním, lidem v aktuální krizi s psychickými obtížemi nebo mentálně postiženým. Je jedním z průkopníků moderní komplexní psychiatrické péče. Pomoc terapeutického centra může vyhledat kdokoli, kdo potřebuje službu klinického psychologa nebo psychoterapii. Centrum pomáhá lidem, k nimž se společnost otočila zády, protože duševní onemocnění sebou často nese společenské stigma.  

Modré dveře spolupracují s mnoha renomovanými odborníky a jsou nositelem několika ocenění. Těmi nejvýznamnějšími jsou Národní cena za kvalitu služeb, Společnost přátelská k rodině, ocenění nadace Floccus, nominace na společensky prospěšného manažera roku 2013 a 2014 či přední umístění mezi manažerskými elitami renomovaných hospodářských kolosů v rámci ankety Manažer roku 2014.  

„Hokej a sport obecně je nejen záležitostí fyzických výkonů, ale také kolektivního ducha a především fair play. Tyto dvě veličiny naši klienti často v životě poznamenaném psychickým onemocněním postrádají", říká ředitelka Terapeutického centra Modré dveře PhDr. Kateřina Siveková Křižáková. "Jsme vděční za každou pomoc a věříme, že tato benefiční aukce pomůže dát potřebným šanci na férový přístup a kvalitnější život". 

Kromě benefiční aukce, která proběhne na portálu Aukro.cz můžete projekt Modré dveře podpořit také zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS MODREDVERE na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč. Na konto Modrých dveří putuje 28,50 Kč. Více informací na www.darcovskasms.cz nebo na http://www.darujspravne.cz/modredvere