Tulipánový měsíc přivolává s jarem i naději už 10 let

  • 01. 03. 2022
Tulipánový měsíc přivolává s jarem i naději už 10 let

Praha 28. 2. 2022 Již zítra startuje 10. ročník podpory onkologicky nemocných a jejich blízkých. Po celý březen Tulipánový měsíc přivolává s jarem i naději. Mění onkologie, nabízí akce, zapojení, informace a radost. Zapojit se může každý, kdo není lhostejný. Přidáte se i vy?

Nezisková organizace Amelie, z.s., která nabízí odbornou psychosociální pomoc onkologicky nemocným a jejich blízkým, jako každý březen spouští lavinu podpory pro onkologicky nemocné i jejich blízké v nemocnicích i doma. Všichni si zaslouží zájem a vědomí, že v nemoci nejsou sami. I proto jim Amelie, její spolupracovníci a hlavně dobrovolníci nabízí spoustu aktivit.

Mezi nimi jsou vycházky, workshopy nebo on-line přednášky pro každého. Po celý březen jsou vyzdobena obrázky dětí i dospělých onkologická oddělení mnoha nemocnic po celé ČR. Lidé připravili obrázky a výrobky, kterými posílají nemocným vzkaz podpory a naděje. Mohou se také zapojit do benefičních akcí na podporu bezplatných služeb psychologů a sociálních pracovníků – třeba koupí tulipánů on-line.

„Strach z nemoci, dlouhodobá izolace, obavy z budoucnosti - to vše přináší onkologicky nemocným a jejich blízkým do života velký stres. V Amelii se jim v březnu snažíme zpříjemnit prostředí onkologických ambulancí, oddělení i čekáren a poslat jim vzkaz, že na svou nemoc nejsou sami,“ říká koordinátorka Centra Amelie v Liberci Mgr. Petra Kuntošová.

Chcete se zapojit hned teď také? Pošlete vzkaz tomu, o kom víte, že je onkologicky nemocný nebo má blízkého takto nemocného. Pošlete vzkaz, že na ně myslíte, že jste s nimi. Pošlete naději.

 

Amelie se již od roku 2006 věnuje psychosociální pomoci onkologicky nemocným a jejich blízkým. Vizí Amelie je, aby rakovina byla vnímána „jen“ jako součást života a své poslání vidí v tom, že pomáhá žít život s rakovinou. Více informací o publikacích a neziskové organizaci Amelie, z.s. lze nalézt na oficiálních webových stránkách www.amelie-zs.cz.