Tisková zpráva ze 17. ročníku benefičního koncertu "Noc s hvězdami" na zámku Zahrádky‏

  • 10. 08. 2015
Tisková zpráva ze 17. ročníku benefičního koncertu
Na zámku Zahrádky v obci Zahrádky u České Lípy se uskutečnil poprvé v historii známý benefiční koncert „Noc s hvězdami“, který se před tím konal 16 let na hradě Houska. Očekávání, zda diváci zaznamenají tu velkou změnu v místě konání a zda dorazí v hojném počtu, bylo úplně zbytečné, protože koncert byl zcela vyprodán a dokonce se musely začít prodávat i vstupenky na stání, jak prozradil zpěvák a producent tohoto koncertu Martin France.

Na zámku Zahrádky v obci Zahrádky u České Lípy se uskutečnil poprvé v historii známý benefiční koncert „Noc s hvězdami“, který se před tím konal 16 let na hradě Houska. Očekávání, zda diváci zaznamenají tu velkou změnu v místě konání a zda dorazí v hojném počtu, bylo úplně zbytečné, protože koncert byl zcela vyprodán a dokonce se musely začít prodávat i vstupenky na stání, jak prozradil zpěvák a producent tohoto koncertu Martin France.

Koncert se na zámek Zahrádky, který vyhořel 31.ledna 2003 se přesunul proto, že s původní historickou památkou už nebylo možné se domluvit na určitých pravidlech.

A tak diváci, kteří už přišli na 13.00 hodinu, kdy se otevřely obrány zámecké zahrady, mohli projít jarmarkem, nechat děti vyřádit na skákacím hradu nebo si zasoutěžit na venkovním podiu o trička s vizuálem letošního koncertu.

Mezitím se už začali sjíždět interpreti na zvukové zkoušky, pak se přesunuli na slavnostní přípitek do obrazárny a poté těsně po 18.00 hodině nastoupili nerozluční moderátoři tohoto večera ex manželé Markéta Mayerová a Slávek Boura.

A pak už se na podiu střídal jeden interpret za druhým. Celou pěveckou trachtaci otevřela rockerka Ina Urbanová, poté přišla muzikálová zpěvačka Markéta Zehrerová, následoval ostřílený Jarek Šimek a hned za ním mladý původem českolipák Pavel Callta, muzikálový Fantom opery Radim Schwab nebo rocker tělem i duší Lešek Semelka, který se akce zúčastnil poprvé. Pro diváky bylo opět připraveno překvapení a to v podobě artistického dua Dea Men a poté už zase nastoupili zpěváci Roman Vojtek, Marcela Březinová, Petr Bende, Martin France, Milan Drobný a celý koncert ukončila sympatická a nestárnoucí Saxana Petra Černocká, se kterou si poté všichni interpreti na závěr zazpívali její letitý hit „Koukej, se mnou si píseň broukej“.  Díky divákům, se ze vstupného podařilo vybrat něco přes 85.000,- Kč.

A mezitím vším si ještě vylosovaní diváci stačili dojít pro dárky, které pro ně byli připraveny a pak už interpreti zmizeli v útrobách vyhořelého zámku a připravovali se na stezku odvahy skrze pískovcové sklepení zámku Zahrádky, zatím co se diváci v zámecké zahradě bavili na koncertu kapel Ina Urbanová band, Angels Marka Černocha a nebo skupiny El Ectro Folk až do pozdních nočních hodin.