TISKOVÁ ZPRÁVA - ZDE DOMOV MŮJ - ŘÍP 2014

  • 23. 06. 2014
TISKOVÁ ZPRÁVA - ZDE DOMOV MŮJ - ŘÍP 2014
Na benefičním koncertu pod Řípem se vybralo 23.600 Kč pro nemocnici.

O tomto víkendu se pod úpatím symbolu češství, horou Říp, konal pod záštitou Ústeckého kraje 2. ročník benefičního koncertu „Zde domov můj – Říp 2014“. I když bylo počasí chladnější, než jsme byli zvyklí před pár dny, na Řípu se to hvězdami jen hemžilo. Po 15.00 hodině se začali interpreti postupně scházet na zvukové zkoušky a tak se mezi prvními objevila muzikálová zpěvačka Markéta Zehrerová, která si na podiu střihla zbrusu nový duet s nejslavnějším českým zpívajícím kamioňákem Jiřím Zonygou. Dorazili také nerozluční kamarádi Jarek Šimek a Zbyněk Drda. Zatímco první z nich se okamžitě vrhnul na malou kozičku Rozárku, která spolu s praotcem Čechem slavnostně zahájila tento koncert., Zbyněk Drda si vyzkoušel chovat v náručí jedno z přítomných batolat a nutno podotknout, že by mu role otce slušela.

 

 

Mezi prvními se objevila také dětská taneční skupina STK Gebert z Ústí nad Labem, která hned v prvních minutách správně rozehřála přítomné diváky svým dynamickým vystoupením.

A pak už se střídal interpret za interpretem. Bohouš Josef, který dorazil se svou přítelkyní Alenou zapíval samozřejmě osvědčený hit „Samba v kapkách deště“ jako první, protože po svém vystoupení odjížděl na koncert se svou skupinou Burma Jones, poté svým krásným hlasem všechny potěšila zpěvačka Dasha a také se rychle vzdálila, neboť odjížděla dále za prací. Skupina Holki v podání Katka Brzobohatá, Radana Labajová a Nikola Šobichová dorazila se svými mužskými protějšky a samozřejmě se svými ratolestmi a všechny tři svorně prohlásili, že jsou na Řípu poprvé.

 

 

Sámer Issa dorazil už klasicky se svou novou přítelkyní a zpěvačkou v jedné osobě Hanou a odprezentoval se se svými 3 novými songy, Martin France přidal k dobrému písničku „Zahrada ticha“ a největší hvězda koncertu Jitka Zelenková ukončila celý koncert svými velkými hity, včetně songu „Bez lásky láska není“. Na závěr pozval moderátor tohoto koncertu Slávek Boura producenta koncertu a zpěváka Martina France, radní ústeckého kraje Jitku Sachetovou a starostu města Roudnice nad Labem Vladimíra Urbana, aby společně předali řediteli podřipské nemocnice Josefu Krajníkovi šek s vybranými financemi z tohoto koncertu, který činil 23.600,- Kč a bude použit pro Dětské a lůžkové oddělení této nemocnice. Ředitel Krajník byl příjemně překvapen částkou, která jim byla předána, neboť při ročníku prvním se předávalo něco málo přes 12.000,- Kč a tak na podiu ze stran předávajících zaznělo, že pokud takto poroste v příštích letech počet vybraných financí, že se můžeme těšit na velmi zajímavé částky. A pak už  byli interpreti nabrat síly v party stanu za podiem, o který se jim velmi profesionálně postarala společnost Hary catering a pražská restaurace Černý kohout.

A tímto byli zároveň všichni diváci pozváni na 3. ročník této smysluplné akce, který se uskuteční v sobotu 19. června 2015 opět na území magické hory Říp.