TISKOVÁ ZPRÁVA - "KDO MÁ RÁD" 2014‏

  • 18. 06. 2014
TISKOVÁ ZPRÁVA -
Na Martinském mlýně proběhl v sobotu 14.6.2014 již 4. ročník Dětského dne a benefičního koncertu "Kdo má rád..." Výtěžek bude použit na nákup nových polohovatelných dětských postýlek prachatické nemocnice.

Na Martinském mlýně proběhl v sobotu 14.6.2014 již 4. ročník Dětského dne a benefičního koncertu "Kdo má rád...". Počasí nám přálo a tak i účast byla vyšší než v minulých ročnících. Davy dětí i dospělých šly klikatou cestou dolů do malebného údolí k Martinskému mlýnu. V 11.00 hodin odstartoval Dětský den, kdy se to kolem mlejna, rybníka a v přilehlém lese hemžilo pohádkovými bytostmi a děti začaly plnit své úkoly. Kromě úkolů a dárečků za jejich plnění zde byly připraveny i další atrakce, trampolína, malování na tvář, nafukovací balonky, dětská diskotéka, vyřezávání pohádkových postav do melounů, skládání hlavolamů atd. Kdo zrovna nesoutěžil, mohl se občerstvit sladkostmi, perníkem, uzeninami či pečeným selátkem. Radost dětí ze setkání s pohádkovými bytostmi, čertem, vodníkem, čarodějnicí, princeznami, komtesou a dalšími postavičkami byla opravdu veliká, stejně jako radost z dárků.

Večer se začali sjíždět i jednotliví interpreti na večerní koncert. Lehce po 18.00 hodině vystoupil na pódium Martin France s moderátorkou večera Markétou Mayerovou, která svou nedávnou zrzavou hřívu opět obarvila na blond a společně ze zástupci Jihočeského kraje paní Ivanou Stráskou a Jaromírem Slívou, místostarostkou města Trhové Sviny Věrou Korčákovou a starostou města Prachatice Martinem Malým přivítali více jak 300 návštěvníků a společně pomocí stuhy otevřeli truhlu s dvaceti holuby, kteří ihned vzlétli, čímž byl odstartován hudební večer. Ten zahájila svým vystoupením největší hvězda, slovenský zpěvák Vašo Patejdl, který naživo rozezpíval publikum svými hity včetně písně "Voda čo ma drží nad vodou" a pak již spěchal na svůj večerní koncert do Bratislavy. Celým večerem vtipně provázela diváky i účinkující Markéta Mayerová, které postupně pozvala na pódium další zpěváky a zpěvačky. Diváky rozezpívali a roztleskali mimo jiné Jana Paulová, která si střihla dvě šansonové písně, Jana Kociánová zazpívala své největší hity, Martinovi Francemu se dokonce při písničkách z Pomády podařilo zvednout ze židlí všechny přítomné diváky, kteří mu aplaudovali ve stoje, vousatý Roman Vojtek dorazil s celou rodinou a velmi vtipně se ujal moderace křtu novinkového CD blonďaté zpěvačky Gabriely Goldové, operní zpěvačka Andrea Kalivodová zazpívala muzikálový hit „Knížka snů“, Hana Křížková vystřihla svého oblíbeného „Harlekýna“, Martin Harich okouzlil zpěvem a kytarou hlavně mladé dívčí publikum, Kamila Nývltová, která po vystoupení musela hned odjet směr Praha, se svým obřím hlasem všechny nadchla Zuzana Nová, muzikálová zpěvačka Markéta Zehrerová, či semaforská herečka Dáša Zázvůrková nebo Pavel Houfek. Jako překvapení večera, o kterém diváci nevěděli, bylo vystoupení sympatického akrobatického dua „Dea Men“, při kterém se z jejich akrobatických kousků lidem tajil dech a sklidili tak frenetický potlesk.. Všichni účinkující se rozloučili s diváky písničkou „Není nutno“.

 

 

Nechyběla ani bublifuková show, kterou ocenili hlavně nejmenší diváci.

Na závěr koncertu došlo k losování 3 hlavních cen pro diváky i ke slavnostnímu předání výtěžku ze vstupného a dalších darů od účastníků i návštěvníků benefičního večera. Ředitel prachatické nemocnice Ing. Michal Čarvaš společně s primářem dětského a novorozeneckého oddělení MUDr. Janem Kyliánem a 1. náměstkyní hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Ivanou Stráskou převzali šek s konečnou částkou ve výši 50 tisíc korun a srdečně poděkovali za tento finanční přínos.  Peníze budou použity na nákup nových polohovatelných dětských postýlek pro malé novorozence.

Producent celého večera zpěvák Martin France poděkoval všem sponzorům i vystupujícím a pozval diváky na půlkulatý, již 5. ročník benefičního koncertu "Kdo má rád ...", který se uskuteční v sobotu 13.6.2015.

A pak se už všichni účinkující vrátili do Martinského mlýna, kde na ně čekal až do ranních hodin opravdu špičkový raut Top Hotelu Praha, včetně vtipných čokoládových pralinek, na kterých byly fotky zúčastněných interpretů od společnosti Top Bonbony.

 

 

Martin  France

Agentura Martin Production