STRELITZIA - CHARITATIVNÍ PRODEJNÍ VÝSTAVA UMĚNÍ na pomoc ženám, které zažily domácí násilí

  • 06. 03. 2019
STRELITZIA - CHARITATIVNÍ  PRODEJNÍ VÝSTAVA UMĚNÍ na pomoc ženám, které zažily domácí násilí

V Praze, 5. 3. 2019 - Ve čtvrtek 7. března v 18 hod. bude v Usedlosti Ladronka na Praze 6 slavnostně zahájena charitativní prodejní výstava uměleckých děl s názvem Strelitzia - Umělci pro ACORUS. Skupina nezávislých umělců ji pořádá u příležitosti Mezinárodního dne žen na podporu žen v nesnázích - žen, které nalezly domov v azylovém domě ACORUS pro oběti domácího násilí.

V Galerii Ladronka budou až do 17. března 2019 vystavena umělecká díla celkem třinácti nezávislých umělců. Hlavní organizátorka a iniciátorka projektu, Ivona Danziger, k tomu říká: "Náš postoj je upřímný. Chceme přispět na pomoc ženám, které třeba nikdy v životě nedostaly květinu k MDŽ. Ženám, které žily ve strachu, ale dokázaly udělat zásadní krok a vykročily ven z bludného kruhu násilí. Zaslouží si naši podporu."
   
Více informací o výstavě Strelitzia a doprovodném programu - kreativní workshopy a autorská čtení - naleznou zájemci na www.strelitzia.webnode.cz Výtěžek z akce půjde na konto neziskové organizace ACORUS na odbornou pomoc ženám v azylovém domě pro oběti domácího násilí.

Centrum ACORUS, nositel prestižního ocenění Neziskovka roku 2017, pomáhá obětem domácího násilí již přes 20 let. ACORUS provozuje utajený azylový dům pro ženy, kterým poskytuje bezplatnou odbornou pomoc. Hlavním cílem je návrat obětí domácího násilí zpět do normálního života bez přítomnosti strachu a násilí. Více na www.acorus.cz.