Startuje nový projekt na podporu OZP

  • 01. 10. 2017
Startuje nový projekt na podporu OZP
Nový projekt je zaměřen na zaměstnávání osob se zdravotním postižením, ať už v rámci chráněných míst v jedné organizaci či osob samostatně výdělečně činných. Registrace a vytvoření profilu je zdarma.

Od 30. 6. 2017 mohou zaměstnavatelé osob se zdravotním postižením nebo osoby se zdravotním postižením bezplatně nabízet své produkty a služby na novém portálu ChraneneDilnyOZP.cz.

„Najděme kvalitní služby a podpořme je!“ je mottem projektu Pomáhejme si navzájem – Integrace bez negace, který vzešel z iniciativy tří přátel, kteří před rokem založili organizaci Volnočasovky SPORT, z. s. Cílem našeho snažení je podpořit osobnostní rozvoj osob kolem nás. A podle hesla „chceš hnout světem, hni nejdříve sám sebou“ jsme vymysleli projekt, který vznikl díky nejenom finanční podpoře Nadace O2.

Cílem projektu je podpořit služby a produkty chráněných dílen, a tak osoby se zdravotním postižením na trhu práce. Každý z nás hledá často na internetu různé služby a je jen na nás, kterou komerční službu zvolíme. Věříme, že lehce dohledatelné služby mohou přispět k integraci osob se zdravotním postižením do společnosti a to bez negace.

Samotná realizace projektu je dvoufázová:

·         Do konce října 2017 věnujeme čas zaměstnavatelům a samotným osobám se zdravotním postižením k vytvoření svých autentických profilů, díky nimž se mohou potencionální zákazníci dozvědět o nabízených produktech a službách, ale i o„těch“, bez nichž by prostě co nabízet nebylo

·         Od listopadu 2017 bude portál propagován k široké veřejnosti tak, aby služby osob se zdravotním postižením byly lehce dohledatelné, protože věříme, že nabízejí kvalitní služby, které si zaslouží podpořit.

A jelikož je web otevřen široké veřejnosti, nabízí i prostor pro diskuze a sdílení důležitých témat ve formě blogu, do kterého může přispívat každý. Věříme, že podpora chráněných dílen a s tím související rozvoj osob se zdravotním postižením spočívá i ve sdílení témat s tím spojených.

Proč byste měli své služby a produkty propagovat 
-
Registrace i pomoc s ní je bezplatná! Napište nám, pokud je s ní potíž či využijte návodných videí na youtube: goo.gl/XuxTw8.
- Web nabízí možnost vytvořit si přehledný profil, díky němuž vás potencionální zákazníci lépe najdou a také se dozvědí o vaší dobré práci.
-
Budeme vás propagovat dále a pokud budete chtít, navštívíme vás a napíšeme o vás.
- Budeme vás upozorňovat na nová témata na blogu, ke kterým se můžete vyjadřovat, popř. téma vytvořit. 
- Můžete užívat tento sdílený prostor pro diskuzi a podílet se na vytvoření otevřené komunity

Proč byste měli hledat služby a produkty vytvořené osobami se zdravotním postižením u nás?

- Pomáháme chráněným dílnám i osobám se zdravotním postižením s vytvořením osobitého profilu tak, abyste poznali nejenom kvalitní služby, ale mohli nahlédnout i do světa osob, které je nabízejí.
- Pravidelně zjišťujeme, zda jsou profily aktivní.
- O registrované chráněné dílny/osoby se zdravotním postižením se zajímáme, píšeme o nich na blogu a umožňujeme jim publikovat články o své činnosti.
- Můžete ocenit produkty a služby, které vás zaujmou prostřednictvím hodnocení, které může být motivací pro činnost chráněných dílen/osob se zdravotním postižením.
- Vše najdete na jednom místě – rychle, přehledně a strukturovaně.

Máte dotazy, chcete s námi spolupracovat nebo vás ještě něco zajímá? Napište nám na podpora@chranenedilnyozp.cz nebo nás „sledujte“ na facebooku https://www.facebook.com/ChraneneDilnyOZP/?fref=ts.

Těšíme se spolu s již zaregistrovanými chráněnými dílnami na webu ChraneneDilnyOZP.cz.