Staňte se expertním dobrovolníkem Srdcerváčů

  • 21. 04. 2016
Staňte se expertním dobrovolníkem Srdcerváčů
Věnujte Váš volný čas lidem se zdravotním postižením či znevýhodněním. Pomozte jim na jejich cestě na trh práce, pomozte jim nastartovat jejich drobné podnikání. Staňte se expertním dobrovolníkem Srdcerváčů...

Věnujte Váš volný čas lidem se zdravotním postižením či znevýhodněním. Pomozte jim na jejich cestě na trh práce, pomozte jim nastartovat jejich drobné podnikání. Staňte se expertním dobrovolníkem Srdcerváčů a podělte se o to, co umíte právě Vy nejlépe, s těmi, kdo se to potřebují naučit. Je jen na Vás, zda věnujete jednorázově hodinu Vašeho času, nebo budete chtít pomáhat opakovaně.

Prosíme, vyplňte stručný dotazník, abychom Vaše expertní dobrovolnictví mohli lidem s hendikepy nabídnout v našem srdcerváčském katalogu. Děkujeme a těšíme se na každého z Vás.

Když jsme přemýšleli, jakým způsobem dál posunout srdcerváčský katalog unikátních zážitků a dárků, z něhož jde výtěžek na podporu vzniku nových pracovních míst pro lidi se zdravotním postižením, rozhodli jsme se, že onu pomoc lidem s hendikepy ještě zintenzivníme. Novou a velmi důležitou „položkou“ v katalogu budou expertní dobrovolníci pro Srdcerváče.

Díky ochotě řady lidí z komerční sféry, kteří jsou v tom, co dělají, skvělí, nabídneme od května výhradně lidem se zdravotním postižením možnost, aby si sami v katalogu vybrali člověka, který je bude umět posunout dál – poradit s rozjezdem jejich podnikání, pomoci se zorientovat na trhu práce, třeba vysvětlit, jak napsat životopis, nebo jak nastavit byznys plán, a nebo, jak nejprve najít sama sebe a své nejlepší Já. A nebo zcela prozaicky: poradit, jak na účetnictví, marketing, IT.

Pro lidi s hendikepy to bude ohromná pomoc a příležitost růst, pro naše expertní dobrovolníky možnost poznat jejich svět, věnovat volný čas dobré věci a přidat se k rodině Srdcerváčů.

Od 7. dubna najdete na webu Srdcerváčů dotazník pro expertní dobrovolníky a budeme moc rádi, pokud se zapojíte i vy! Umíte vázat květiny a naučíte to některého z našich Srdcerváčů? Super! Jste mentor nebo kouč? Vítáme vás! Máte truhlárnu a dokázal byste poradit, jak si ji zřídit? Výborně! Jste IT na slovo vzatý a umíte s počítačem naučit i toho, kdo se bojí zmáčknout START? Vynikající.

A je jedno, zda pomůžete jednou hodinou za rok, nebo pravidelně dvěma hodinami měsíčně. To je čistě na vás! Přihlásit se můžete na http://www.srdcervaci.cz/stante-se-expertnim-dobrovolnikem-srdcervacu.
Zapojte se, prosíme. A staňte se expertním dobrovolníkem Srdcerváčů. Těšíme se na vás!

Vaši Srdcerváči