Staň se leaderem v Tamjdemu, proškolíme tě!

  • 06. 05. 2023
Staň se leaderem v Tamjdemu, proškolíme tě!

Pokud tě baví organizování akcí a vedení týmu, lákají tě výzvy a posouvání vlastních hranic, pak jsi na správném místě. Jdeš do toho s námi a chceš propojovat dobrovolníky a svět českých neziskovek? Čti dál!

STAŇ SE LEADEREM NĚKTERÉ Z DOBROVOLNICKÝCH VÍKENDOVEK

…a zorganizuj akci třeba na pomoc hiporehabilitačnímu centru, sociálnímu podniku, kulturnímu spolku nebo ekocentru.
V Tamjdemu už deset let propojujeme veřejnost a neziskovky skrze dobrovolnické projekty na pomoc s manuální prací. Ale bez více než devadesáti leaderů těchto akcí, se kterými jsme za tu dobu spolupracovali, by to šlo dost ztuha:
DO NAŠEHO DREAM TÝMU HLEDÁME ČLOVĚKA, KTERÝ

  • je komunikativní a nebojí se na cokoliv zeptat
  • umí pracovat samostatně, ale i ve dvojici s kolegou
  • má zodpovědný přístup
  • je pečlivý při plnění administrativních úkonů
  • umí si pro svou práci stanovovat priority a hlídat deadliny
  • je flexibilní, umí pohotově reagovat na nečekané situace okolo dobrovolnických akcí a zbytek týmu se na něj může spolehnout
  • se chce osobně rozvíjet po vybraných stránkách a nebojí se přijmout různorodé výzvy či vystoupit ze své komfortní zóny

 

CO TĚ ČEKÁ A NEMINE?
Realizuješ tebou vybranou dobrovolnickou akci od A do Z. To znamená, že se budeš starat o hladký průběh akce a plnění stanovených cílů. Budeš pečovat o skupinku dobrovolníků, kteří se na tebe budou moci obracet o pomoc či radu.
Kromě vedení skupiny a koordinace akce na místně ale budeš zodpovědný také za přípravu, budeš ve spojení jak s neziskovkou, tak zapojenými dobrovolníky. Po dobroakci se všemi stranami průběh vyhodnotíš. 

Neboj! K ruce ti bude naše koordinátorka, která tě celým procesem provede a poskytne ti potřebné materiály a informace.

CO BYS MĚL VĚDĚT?

Role leadera je krásně pestrá a zároveň zodpovědná. Střídavě se staneš koordinátorem pracovních činností, motivátorem skupiny nebo šéfkuchařem, administrátorem dokumentů i fotografem! O pestrosti práce není pochyb. 
Spolupráce je v celkovém rozsahu 60 – 80 hodin, a to podle míry zapojení zapojení, včetně přípravy akce, její samotné realizace během daného víkendu a následného vyhodnocení.

ZÍSKÁŠ MNOHÉ…

Na vlastní kůži si vyzkoušíš vedení týmu a organizaci svého projektu v bezpečném prostředí a v  reálných situacích poznáš, jaký jsi leader, jaké jsou tvoje silné stránky a na čem chceš ještě zapracovat. Počítej s tím, že si procvičíš i prezentační dovednosti, facilitaci skupinových diskuzí, organizaci a delegování práce, time management, vedení a reflexi aktivit a her, práci se skupinovou dynamikou a získávání zpětné vazby.

Suma sumárum, zkušenost leadera ti přinese obrovský potenciál pro tvůj osobní rozvoj a to, co se s námi naučíš, pak můžeš uplatnit i ve své profesi nebo osobním životě!

NABÍZÍME
  • individuální proškolení a všechny potřebné materiály
  • průběžnou individuální podporu koordinátorky
  • tým skvělých leaderů, od kterých můžeš čerpat inspiraci
  • potvrzení o praxi, pokud se ti hodí!
A KDE KONKRÉTNĚ SE MŮŽEŠ ZAPOJIT?

26. – 28. 5. do pivovaru Chříč, který zaměstnává lidi s hendikepem a tvoří místo pro setkávání a kulturu. Náplní práce bude stavba kamenných zídek, které dají vzniknout terasovitým záhonům pro žáky místní malotřídky. Tady budeš ve dvojici se zkušeným leaderem Honzou!

9. – 11. 6. do hiporehabilitačního centra Ryzáček, kde čtyřnozí terapeuti pomáhájí dětem i dospělým. V areálu je pořád práce dost – od drobných oprav, sekání trávy a stříhání křovin po údržbu pomůcek pro koně. V Ryzáčku je prostor pro komorní skupinku 8 účastníků, takže se není čeho bát ani pokud zatím nemáš žádné zkušenosti!

 23. – 25. 6. do malebného města Svitavy na pomoc s výmalbou domu Nadace Josefa Plívy, která podporuje vzdělávání, kulturu, osobní rozvoj a komunitní akce. Leader Marek ocení parťáka / parťačku do dvojice, protože ve dvou se to lépe táhne!
4. – 7. 8. na pomoc s rekonstrukcí historického statku který se mění v centrum kultury a umění. Prodloužený víkend v překrásném Kokořínsku bude plný pestré práce všeho druhu a bude potřebovat schopného leadera, který se postará o hladký průběh a spokojenou skupinu dobrovolníků.

11. – 13. 8. do Sudet za záchranou fary v Semněvice, která dostala šanci na nový život a ty se na tom můžeš podílet! Ve dvojici budeš s organizátorkou Klárkou, která stejně jako ty pojede na místo poprvé.
DŮLEŽITÉ NA ZÁVĚR
Pošli nám e-mail a napiš nám prosím něco o sobě: proč tě láká zapojit se jako leader, co by ti měla tato zkušenost přinést a co naopak už a co naopak můžeš nabídnout. Pokud se o nás chceš dozvědět více, podívej se na náš web www.tamjdem.cz nebo na naše sociální sítě, najdeš nás na FB i IG pod názvem Tamjdem.

Ozvi se co nejdříve koordinátorce Janě na: jana.valouchova@tamjdem.cz

pokud zatím nemáš žádné zkušenost s organizováním akcí, neboj se. Proškolíme tě!