Srdcerváči

  • 04. 11. 2013
Srdcerváči
Máte čas jen do 30.11., tak si to nenechte ujít: Vaření piva, zákulisí divadla, žonglérský workshop, individuální prohlídky, exkurze k Igráčkům nebo do televize - to je jen pár příkladů nevšedních zážitků, jejichž nákupem podpoříte zaměstnávání handicapovaných. Tak proč nemít exkluzivní vánoční dárek a ještě k tomu radost z pomoci?

Máte čas jen do 30.11., tak si to nenechte ujít: Vaření piva, zákulisí divadla, žonglérský workshop, individuální prohlídky, exkurze k Igráčkům nebo do  televize - to je jen pár příkladů nevšedních zážitků, jejichž nákupem podpoříte zaměstnávání handicapovaných. Tak proč nemít exkluzivní vánoční dárek a ještě k tomu radost z pomoci?

 

V naší republice je asi milion zdravotně postižených lidí, ale práci jich má pouze zlomek z nich. Důvodem není, že by zdravotně postižení nebyli schopni pracovat nebo že by nechtěli pracovat, ale malá nabídka pracovních míst. Projekt Srdcerváči je jednou z akcí, jejíž cílem je pomoci zdravotně postiženým v jejich uplatnění se na trhu práce.

Kdo jsou Srdcerváči

Srdcerváči jsou lidé, kterým není lhostejná nepříznivá situace ohledně nabídky pracovních míst pro zdravotně postižené. Srdcerváči chtějí získat pro naše zdravotně postižené spoluobčany uplatnění na trhu práce. Organizátorem projektu Srdcerváči je Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením.

Organizátor Srdcerváčů, Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením

Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením se zabývá problematikou zaměstnávání zdravotně postižených osob. Hlavním posláním tohoto Nadačního fondu je pomáhat našim zdravotně postiženým spoluobčanům najít práci a propojovat život zdravých a zdravotně postižených osob. Kromě toho Nadační fond spolupracuje s Ministerstvem práce a sociálních věci ohledně tvorby legislativy v oblasti zaměstnávání zdravotně postižených.

Co dělají Srdcerváči

Srdcerváči podporují vytváření nových pracovních míst pro zdravotně postižené. Srdcerváči boří mýty o neschopnosti našich zdravotně postižených spoluobčanů pracovat. Zdravotně postižení jsou schopni odvádět kvalitní práci. Na webových stránkách e-shopu www.pracepostizenych.cz si lze koupit výrobky, které vyrobily zdravotně postižené osoby a v některých případech i samotní Srdcerváči.

Příznivci Srdcerváčů

Srdcerváči mají své příznivce nejen mezi jednotlivci, ale i mezi firmami. Srdcerváče podporují nejen Úřady práce, ale také např. ČSOB. Nejedná se pouze o jednorázovou podporu, ale o dlouhodobou spolupráci s organizátorem Srdcerváčů, Nadačním fondem pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením. ČSOB nejen zaměstnává zdravotně postižené osoby, ale také pořádá interní kampaň na podporu jejich zaměstnávání. Zaměstnanci ČSOB mohou vyjádřit podporu této kampani a také mají možnost účasti na akcích, během nichž se mohou seznámit s neziskovými organizacemi, které se věnují zdravotně postiženým lidem a které ČSOB v této činnosti podporuje.

Jak se lze zapojit do týmu Srdcerváčů

Do týmu Srdcerváčů se může zapojit každý, komu není lhostejné malé uplatnění našich zdravotně postižených spoluobčanů na trhu práce. Stačí si na webových stránkách www.srdcervaci.cz vybrat originální dárek nebo nevšední zážitek, který nelze běžně sehnat. Radost z originálního dárku nebo nevšedního zážitku je jeho odměnou za finanční příspěvky na tvorbu nových pracovních míst pro zdravotně postižené ať už v chráněných pracovištích nebo na běžném trhu práce. Finanční příspěvky budou následně rozděleny na budování konkrétních pracovních míst u zaměstnavatelů a na rozvoj samostatného podnikání zdravotně postižených. Z nabídky nevšedních dárků a zážitků je možné si vybírat do 30. listopadu.

Pokud si někdo nechce vybrat z katalogu nevšedních dárků a zážitků a chce podpořit činnost Srdcerváčů, může získat certifikát potvrzující jeho srdcerváčství a účast v projektu. Příspěvek je možné zaslat na bankovní účet Nadačního fondu s číslem 533 33 335 / 0300. Srdcerváčům lze pomoci také šířením myšlenky „srdcerváčství“.

 

Autorka: Evžena Janovská