Sociální ekonomika lékem společenské krize?

  • 01. 05. 2018
Sociální ekonomika lékem společenské krize?

Kdo jsou vůdčí osobnosti dnešní sociální/solidární ekonomiky? O možnostech, jak dnes získat podporovatele, pozornost médií a veřejnosti?

Jak může partnerství dobroziskovky s firmou kultivovat firmu i společnost? Jaké josu  bariéry, výzvy a podpora ženského lídrovství? Tyto a další otázky si klade mezinárodní konference  SOLIDÁRNÍ ČESKO / CONNECTED CZECHIA - Fórum lídrů a lidryň sociální ekonomiky, kterou pořádá Spiralis a Spektrum rozvoje žen

 

Diskutovat budou zástupci významných společností, ať už komerčních či neziskových, státní správy a filantropové z ČR a USA

Mezinárodní konferenci Solidární Česko – Fórum lídrů a lídryň sociální ekonomiky pořádají Spiralis a platforma Spektrum rozvoje žen ve středu 2. května 2018 v prostorách ekonomického institutu CERGE-EI. Celodenní akce se koná pod záštitou 1. místopředsedkyně Senátu PČR Miluše Horské a Informační kanceláře OSN v Praze za podpory Evropského sociálního fondu.

 

Konference přivítá české i americké odborníky působící v sociálním byznysu. Diskutovat budou především o roli sociální ekonomiky v dnešní společnosti a možnostech spolupráce. Pojmenují bariéry a výzvy, kterým čelí lídři dnešní společnosti. Věnovat se budou také ženskému lídrovství v této oblasti.

 

Lídři neziskových organizací Agentura pro rozvoj Broumovska, Američtí přátelé České republiky, Asociace romských rodičů, Dobrovolnické centrum, Fokus Praha, Impact Academy, Nadační fond Avast, Nadání a dovednosti, National Czech & Slovak Museum & Library(stát Iowa, USA), Pohoda, Post Bellum, společností AVON Cosmetics, bpd partners, Česká spořitelna, Exxon mobil, HOBRA Školník, LMC a institucí Senát PČR a kancelář OSN v Praze, budou debatovat na straně panelistů.  

 

Součástí konference jsou i čtyři paralelní workshopy - dopadový, vypravěčský, mediální a partnerský. Účastníci si v nich vyzkouší, jak měřit dopad společensky prospěšných aktivit, jak o nich mluvit srozumitelně, jak oslovit média a firmy a vytvářet dlouhodobá partnerství.

 

„Chceme inspirovat, co vše se dá ve společnosti změnit, když uvažujeme a jednáme solidárně. Pozvali jsme české i zahraniční hosty, kteří mají pozoruhodné výsledky na poli sociální ekonomiky. Solidarita má v Česku své místo, enormní zájem publika to potvrzuje. Investovat do sociální ekonomiky se prostě vyplatí nám všem “, vysvětluje důvod pořádání konference výkonná ředitelka Spiralis Jolana Turnerová.

 

Akce se koná za podpory Evropského sociálního fondu. Dalšími partnery jsou CERGE-EI, Američtí přátelé ČR, Dobrovolnické centrum, DoDo Czech.

 

Kontakt pro média:

Miriam Vránová, PR konzultantka, P: +420 730 517 835, E: vranovam@spiralis.cz, W: www.spiralis.cz, www.spektrumrozvojezen.cz, F: www.facebook.com/OrganizaceSpiralis

 

Spiralis je vzdělávací a poradenská nezisková organizace. Od roku 1999 kultivuje občanskou společnost, profesionalizuje společensky prospěšné organizace, zasazuje se o příznivé podmínky pro jejich činnost a podporuje rozvoj aktivních občanů. Vytváří příležitosti k partnerství a spolupráci lidí napříč celou společností s cílem budovat svobodné, demokratické a solidární Česko. Ročně poskytne odbornou pomoc více než 100 neziskových organizací a 600 jednotlivců.

 

Platforma Spektrum rozvoje žen při organizaci Spiralis od roku 2015 podporuje ženy ve společensky prospěšných aktivitách. Propojuje a vzdělává ženy, kapitánky sociální ekonomiky. Dává jim šanci uvědomit si svůj přínos pro společnost, zviditelnit se a uplatňovat smysluplně svůj vliv. www.spektrumrozvojezen.cz