Sociálně prospěšný podnik SUPERDĚTSKÉ CENTRUM

  • 12. 03. 2013
Sociálně prospěšný podnik SUPERDĚTSKÉ CENTRUM
Podpořte centrum pro děti, které se ve svém volném času starají o svého chronicky nemocného či postiženého rodiče.

 

Superdětské centrum slouží především dětem, které se ve svém volném času starají o svého chronicky nemocného či postiženého rodiče. Centrum poskytuje volnočasové aktivity, svépomocné skupiny, ale například i psychologické či právnické služby. Záměrem centra je být v budoucnu do značné míry nezávislým na dotacích a grantech. V duchu sociálně prospěšného podnikání bychom chtěli vytvořit centrum, které by své služby jako hlídání dětí či volnočasové aktivity, nabízelo i veřejnosti. Tyto služby by byly zpoplatněny a centrum by jimi pokrylo  částečně své náklady. Inkluzivním prvkem centra by pak byl především personál,  který by byl vytvořen z tzv. bývalých Superdětí. 
Centrum by tak napomohlo začlenění superdětí zpět do společnosti a dále by například eliminovalo spotřebu antidepresiv a anxiolytik v populaci. Vizi sociálně prospěšného podniku bychom chtěli uvést v život ve střednědobém horizontu dvou let od našeho založení.
Projekt Superděti vzniká pod záštitou obecně prospěšné společnosti FUTRUE
 
A zde je výzva k podpoře projektu:
„Jak jistě víte, máme prostory. A aby byly ještě hezčí, potřebujeme je zařídit. Sháníme prakticky cokoliv, co by dětem, ale i nám, pomohlo ten nádherný prostor ve Štefánikově 43a na Praze 5 ještě více zkrášlit.
Tak koukněte doma, zda-li věci, které sháníme, u Vás jen zahálí a stojí v koutě. U nás je užijeme! Pokud tam opravdu jsou, dejte echo na:  veprkova@gmail.com , telefon 607 205 273. Prosíme, sdílejte. Přibližný seznam věcí, které sháníme:

Sháníme:
Dětské stolní hry /Česko, Dostihy ani Rosengartu se nebráníme! :-D/
Výtvarné potřeby, dvd s dětskými filmy prostě cokoliv, s čím si děti mohou zablbnout
Pohovku (gauč), křesla, wegetty,
2 kancelářské stoly, 3 stoly k pokecu
Židle
Koberce i koberečky
Kancelářskou techniku, akutně projektor
2 nástěnná světla stejně vypadající a svítící
Rychlovarka / presovací mašinka na dlouhé grantové večery
etc.“