Slovenské divy v Praze

  • 20. 10. 2015
Slovenské divy v Praze
Sklovska si nechala uletět kvůli Francemu letadlo. V Bratislavě proběhla tisková konference k ojedinělému koncertu, který se v Čechách ještě nikdy nekonal a to Slovenské divy v Praze. Koncert je zároveň koncertem benefičním, neboť 100,- Kč z každé prodané vstupenky bude věnováno na rakovinu prsu pro Mama Help.

V Bratislavě proběhla tisková konference k ojedinělému koncertu, který se v Čechách ještě nikdy nekonal a to Slovenské divy v Praze. Na tiskovku, která se konala v příjemném prostředí knihkupectví Panta Rhei dorazila legenda slovenského popu 70. let Marcela Laiferová, muzikálová zpěvačka a herečka Katarína Hasprová, která je dcerou slovenské herečky Soni Valentové a v Čechách hrála například v muzikálu Vlasy, kde se alternovala s Ilonou Csákovou. Přišla též slovenská diva Sisa Sklovska, která si kvůli tiskovce nechala propadnout letenku do Rumunska, koupila si novou  a dorazila sem tedy rovnou i s kufrem, aby odtud jela přímo na letiště. Její manžel Juraj Lelkeš už do Bukureště odletěl dřívějším letadlem, aby zde mohli proběhnout jedna z prvních oslav 50. narozenin zpěvačky. Druhou a slavnostní oslavu uspořádá Sklovska na Nové scéně v Bratislavě, kam si pozvala plno hostů a kamarádů, včetně jejího letitého přítele Martina France, který celý koncert Slovenské divy, včetně této tiskové konference produkuje. Sklovska si na koncertě zazpívá due se slovenským operním triem La Gioia. Zavítala i slovenská zpěvačka a spisovatelka Marcela Mollnárová nebo  pěvecké duo Rico a Cladia, jež zabodovalo v pěvecké soutěži X Factor a jehož pánská polovina Rico díky autonehodě bohužel skončil na invalidním vozíku. Za zěvačku žijící v Německu Evu Mázikovou dorazil její manager Noro Mezsároš, který je zároveň moderátorem na TV Barrandov. Odpolední sešlost moderoval slovenský bavič a moderátor Miro Fančovič. Při tomto novinářském setkání si vylosovaní novináři odnesli ručně ryté sklenice na víno s kameny Swarovski nebo pobyt ve Fusion hotelu, kde budou všechny Slovenské divy v rámci únorového koncertu ubytovány. A po oficiální části měli možnost všichni zúčastnění ochutnat nejen luxusní francouzské šampaňské, ale i exklusivní francouzské dorty společnosti Olajos.

Na poslední chvíli se na bratislavské setkání kvůli nemoci omluvila slovenská pěvecká legenda Jana Kocianová, která na pražský koncert dorazí se 40 – členným Gospel Family a s Martinem Francem se představí v jejím dávném hitu „Mám tu rádio“, který si spolu interpreti střihnou jako duet v česko-slovenské verzi.

Kromě zmíněných interpretek uvidí pražské publikum i česko-slovenskou herečku a zpěvačku Yvettu Blanarovičovou, slovenskou muzikálovou zpěvačku a přítelkyni Ondřeje Soukupa Lucii Šoralovou, herečku a zpěvačku Zuzanu Mauréry, která se objevila v první české verzi muzikálu Pomáda, slovenská zpívající dvojčata TWiiNS vlastními jmény Veronika a Danila Nízlové, pěveckou swingovou legendu Helenu Blehárovou, žijící v Brně, ale také mladičkou muzikálovou zpěvačku a herečku Nelu Pociskovou. Diváci uvidí též Dětský folklórní soubor Vánok z Velkých Kapušan, který otevře celou show na skladbu Michala Jacksona, aby hned od první skladby Lucerna začal vřít, dodává zpěvák a producent France. Koncert, který proběhne v pondělí 1. února 2016 doprovodí Big Band Českého rozhlasu pod vedením Vlada Valoviče, jak už je u Franceho zvykem, se dočká určitě i nějakého překvapení pro diváky, takže se všichni mají opravdu na co těšit. Vstupenky je možné zakoupit už nyní v rozmezí 490,- Kč až 1290,- Kč v sítích Ticketpro.

Koncert je zároveň koncertem benefičním, neboť 100,- Kč z každé prodané vstupenky bude věnováno na rakovinu prsu pro Mama Help.

 

Martin  France

Agentura Martin Production

www.martinproduction.eu

www.martinfrance.cz