Šárkou se povedlo ujít 2 500 km proti domácímu násilí

  • 23. 09. 2015
Šárkou se povedlo ujít 2 500 km proti domácímu násilí
V sobotu 19. září 2015 se za krásného slunečného počasí odehrál v pražské Divoké Šárce již 2. ročník charitativního pochodu s názvem ŠLAPEME NÁSILÍ NA PATY. Centrum ACORUS přišlo podpořit přes 400 pochodujících, kteří "proti domácímu násilí" ušli celkem 2 508 kilometrů (to je o 500 km více než v loňském roce).

Tisková zpráva centra ACORUS
ŠLAPEME NÁSILÍ NA PATY 2015
Šárkou se povedlo ujít 2 500 km proti domácímu násilí


Praha, 22.září 2015 - V sobotu 19. září 2015 se za krásného slunečného počasí odehrál v pražské Divoké Šárce již 2. ročník charitativního pochodu s názvem ŠLAPEME NÁSILÍ NA PATY. Centrum ACORUS přišlo podpořit přes 400 pochodujících, kteří "proti domácímu násilí" ušli celkem 2 508 kilometrů (to je o 500 km více než v loňském roce). Celkový výtěžek pochodu - startovné plus příspěvek firmy ECCO (8 korun za každý kilometr) činí 67 105 korun. Akci slavnostně zahájila Zora Jandová a patron pochodu David Matásek. V programu nechyběla zábavná stanoviště na trase, divadlo Rolnička, hudební vystoupení skupin Yellow Sisters a The Conditionals, rugby workshop, focení s Vespou, stánek Věda nás baví a stánek centra LOCIKA.
„Jsme moc rádi, že se nám úspěšným druhým ročníkem pochodu Šlapeme násilí na paty povedlo vytvořit tradici této charitativní akce a zároveň zviditelnit problematiku domácího násilí," sděluje Zdena Zuzana Bednářová, ředitelka centra ACORUS a dodává: "Ze zkušenosti víme, že čím je společnost otevřenější vůči tomuto tématu, tím více obětí se rozhodne svou tíživou situaci řešit a vyhledá odbornou pomoc." Získanou částku ACORUS využije na finacování služeb pro osoby ohrožené domácím násilím.

 


Centrum ACORUS provozuje poradnu i azylový dům. A pomáhá také dětem
Centrum ACORUS funguje již 18 let a zaměřuje se na pomoc obětem domácího násilí. Ohrožené osoby mohou využít zdarma ambulantní poradnu, kde centrum nabízí sociálně-právní a psychologické poradenství, psychoterapii a právní informace obětem trestných činů.
Provozuje také azylový dům na neveřejné adrese, kam se lze dovolat na nonstop linku 283 892 772. Po až ročním pobytu v azylovém domě mohou některé klientky odejít do bytů následné pomoci. „Nově také poskytujeme odborné služby dětem, které zažívají či zažily domácí násilí jako svědci nebo přímé oběti. Pomáháme jim v centru LOCIKA, které zahájilo činnost letos v květnu,“ dodává ředitelka Zuzana Zdena Bednářová.
V roce 2014 vyhledalo pomoc centra ACORUS 1500 osob ohrožených domácím násilím.
Poděkování
Centrum ACORUS děkuje všem účastníkům, kteří pochod Šlapeme násilí na paty přišli podpořit, všem dobrovolníkům, kteří pomáhali s přípravami a realizací akce, a v neposlední řadě také všem partnerům, bez jejichž přispění by se pochod nemohl uskutečnit.
Hlavní partneři: firma ECCO a Nadace 02
Mediální partneři: měsíčníky Maminka a Moje psychologie, online magazín iluxury
Partneři pochodu: Městská část Praha 6, Dopravní podnik hl.m.Prahy, Albert, La Gastronomia, tiskárna Helma, Antalis, Česko-irská asociace CIBCA, kemp Džbán, Annabis, Galerie Harfa, Nadace Preciosa, The Prague British School
Partneři doprovodného programu: Rugby Club Tatra Smíchov, Vespa Club Praha, Věda nás baví

Centrum ACORUS
www.acorus.cz
facebook.com/slapemenasilinapaty
e-mail: info@acorus.cz
kontakt: 734557634 - Ing. Iveta Wollerová