Ratolest Brno ocení dobrovolníky na celovečerní akci

  • 19. 05. 2016
Ratolest Brno ocení dobrovolníky na celovečerní akci
Brno, 19. 5. 2016 – Dobrovolníci, kteří nezištně pomáhají v brněnských sociálních službách, budou slavnostně odměněni na akci Dobroš roku 2016

 

Brno, 19. 5. 2016 – Dobrovolníci, kteří nezištně pomáhají v brněnských sociálních službách, budou slavnostně odměněni na akci Dobroš roku 2016 v pěti kategoriích. Letošní akce Ratolesti Brno připadá na 25. května 2016. Dobroš roku, který je určen i pro širokou veřejnost, bude probíhat v sociálním podniku Bajkazyl Brno. Součástí večera je také panelová diskuse odborníků nad tématem dobrovolnictví a následná afterparty.

 

Ratolest Brno každoročně oceňuje v rámci akce Dobroš roku dobrovolníky, kteří věnují svůj volný čas dobrovolnictví. Letos mohou na akci zavítat i návštěvníci z řad široké veřejnosti, kteří budou mít příležitost nahlédnout pod pokličku Dobrovolnickému centru Ratolesti Brno (dále DC) a samotnému dobrovolnictví.

Součástí akce Dobroš roku, bude také panelová diskuse s názvem Dobrovolnictví jako součást života, které se zúčastní např. Michal Čančík B.Th. – ředitel Hestia, Kateřina Petrášová – vedoucí DC 67 nebo Ing. Jakub Dostál – koordinátor dobrovolníků Adra. Večer bude završen afterparty pro všechny zúčastněné.

Počty dobrovolníků každoročně stoupají, jen za loňský rok se zapojilo 73 dobrovolníků, kteří poskytli celkem 1764 hodin dobrovolné pomoci.

Vážíme si času a energie, kterou naši dobrovolníci a dobrovolnice, bez nároku na odměnu, věnují druhým lidem. Chceme je proto touto cestou alespoň symbolicky odměnit. Letos dokonce v 5 kategoriích – Objev roku, Šedá eminence, Přesah roku, Síň slávy a Zvláštní cena. Dobrovolnictví si zaslouží všestrannou podporu a ocenění jako aktivita, která přímo pozitivně ovlivňuje svět,“ řekla Bc. Alexandra Mateásková, koordinátorka DC.

DC poskytuje kompletní servis zájemcům o dobrovolnictví z celého Brna a okolí. Lidé, kteří mají zájem o dobrovolnictví, mohou kontaktovat koordinátorku, se kterou poté projdou vstupním školením a výběrem organizace, kde by chtěli pomáhat. DC zajišťuje dobrovolníkům také pojištění, supervize, intervize a vedení během jejich dobrovolnické činnosti.

 

Kontakt:

Bc. Alexandra Mateásková, koordinátorka Dobrovolnického centra Ratolesti Brno, alexandra.mateaskova@ratolest.cz, 774 281 831

Mgr. Veronika Křížková, PR a média Ratolest Brno, veronika.krizkova@ratolest.cz, 774 682 776

 

 

Akce Dobroš roku se uskutečňuje v roce 2016 za finanční podpory statutárního města Brna.