PROŽÍT PRÁZDNINY JINAK?

  • 26. 06. 2019

Čas letních prázdnin se blíží…

 

… avšak ne každé dítě má možnost prožít je smysluplně. 

Mnoho z našich klientů žije a vyrůstá v prostředí, ve kterém nemají možnost podnětného trávení volného času. Brání jim v tom nedostatek financí v rodině, či neznalost nebo nezájem rodinných příslušníků.

 

Tíživá sociální situace vytváří řadu bariér a ovlivňuje takřka vše, i volný čas. Jestliže se rodiny snaží zajistit alespoň základní funkce a potřeby, volný čas je vedlejší. Rodiče dávají přednost materiálně nekomplikovanému a zpravidla nepodnětnému trávení volného času dětí doma nebo v jeho blízkosti.

 

My v Ratolesti pracujeme s dětmi, které si nikdy nevyšly na výlet, do lesa, netrávily prázdniny na táboře, nikdy nebyly na dovolené, nenavštívily koupaliště. Dětem nabízíme možnosti, jak smysluplně trávit volný čas, ale také rozvíjíme jejich sociální dovednosti, poskytujeme podporu pro zvládnutí obtížných životních situací, působíme na ně preventivně v oblasti drog, sexu, šikany, kriminality.

 

I vy můžete pomoci těmto dětem strávit letošní letní prázdniny smysluplněji a podnětněji. Jak na to?

 


  • Nejrychlejší a nejpřímější pomocí je jednorázový nebo – ještě lépe :)  – pravidelný dar přes portál Darujme.cz na adrese www.darujme.cz/projekt/428. Finančně je možné podpořit naši práci také zasláním daru na náš účet 240 026 7002/2010. Vybrané finance používáme na nákup výtvarných a sportovních pomůcek či na aktivity rozvíjející sociální dovednosti.

  • Zdarma je pomoc přes Givt (www.givt.cz), který mění nákupy na internetu na dobré skutky. Jak to funguje? Nejprve zvolíte, komu chcete pomáhat a pak už nakupujete tak, jak jste zvyklí. Z každého vašeho nákupu pošle internetový obchod určité procento na vámi vybraný projekt jako poděkování a vy samozřejmě nezaplatíte nic navíc. Nainstalujte si Pomocníka (givt.cz/aplikace), díky kterému budete přes GIVT přispívat mnohem snáz a hlavně na to nikdy nezapomenete.

  • Spojením příjemného s užitečným přes nákup uměleckého díla z naší Galerie Ratolest (www.galerieratolest.cz). Výtěžek z prodeje také putuje na pomoc dětem, mládeži i celým rodinám.

  • Další možností je partnerství s Ratolestí. Aktuálně platné podmínky naleznete na www.ratolest.cz/typy-partnerstvi.

  • Vždy oceníme i podporu věcnými dary. Aktuálně děti ocení laptopy a stolní počítače do učeben, barevnou tiskárnu, výtvarné potřeby (barvy, spreje, pastelky, štětce) či volné vstupenky do aquaparku, kina nebo do lanových center.

  • Jako dobrovolník se můžete zapojit pravidelně i jednorázově. Hledáme lektory na doučování nebo kroužky, ale rádi přivítáme také odborníky z řad marketingových, PR nebo IT specialistů, kteří nám mohou pomoci svými zkušenostmi. Chce se vaše firma zapojit do firemního dobrovolnictví? I to je u nás možné.

  • Napadá vás ještě jiný způsob, jak podpořit naši práci s ohroženými dětmi a mládeží? Napište nám!

 

I malý dar může mít obrovský dopad na život někoho jiného. Děkujeme.

 

Pomozte s námi znevýhodněným dětem #prozitprazdninyjinak.