Projekt Start bez překážek podpoří zdravotně postižené studenty

  • 17. 05. 2013
Projekt Start bez překážek podpoří zdravotně postižené studenty
Absolventi vysokých škol v České republice dnes mají obecně problém najít pracovní uplatnění. O absolventech se zdravotním postižením to platí dvojnásob. Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP) a společnost Tesco Stores ČR se proto rozhodly podpořit právě tyto studenty projektem Start bez překážek.

 

Projekt Start bez překážek podpoří zdravotně postižené studenty
 
Absolventi vysokých škol v České republice dnes mají obecně problém najít pracovní uplatnění. O absolventech se zdravotním postižením to platí dvojnásob. Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP) a společnost Tesco Stores ČR se proto rozhodly podpořit právě tyto studenty projektem Start bez překážek. K projektu se připojili také další partneři, a zájemci z řad studentů se zdravotním postižením tak dnes díky tomu mají možnost získat půlroční pracovní stáž u velkých a prestižních firem v České republice – Tesco Stores ČR, Unilever, HOPI a L'Oréal.
Společným cílem všech zainteresovaných je nabídnout znevýhodněným absolventům vysokých škol zajímavé pozice v oblasti nákupu, obchodu, marketingu, logistice, financích, personalistice nebo managementu. Absolventi tak získají cenné zkušenosti, které jim napomohou v cestě za budoucím povoláním.
„Nechceme zapomínat na studenty, kteří svoji profesní dráhu teprve začínají. Proto jsme se je rozhodli pomocí projektu Start bez překážek motivovat a dát jim příležitost dokázat sobě i ostatním, že i přes zdravotní omezení mohou být schopnými a spolehlivými zaměstnanci,“ říká k projektu Hana Potměšilová, ředitelka NFOZP. Dne 7. března nadační fond zorganizoval setkání, na kterém byl projekt představen zástupcům studijních oddělení vysokých škol, díky kterým se projekt dostane přímo ke studentům.
Zájemci o stáž naleznou více informací od 1. června 2013 na portálu Jobs.cz v rámci speciální sekce pro absolventy vysokých škol. O dalších podrobnostech a vývoji projektu vás budeme informovat v dalších vydáních našeho Bulletinu NFOZP.

Zveřejněno s laskavým svolením ředitelky NFOZP Hany Potměšilové

Zdroj: www.nfozp.cz/bulletin/2013-02/index.html