Projekt Roz(h)led již začal!

  • 20. 10. 2014
Projekt Roz(h)led již začal!
Projekt je určený pro sociálně znevýhodněné studenty z dětských domovů a pěstounských rodin ve věku 15-19 let, kteří dochází na odborné učiliště nebo střední školu v rámci Prahy a celé ČR a věnují se technickým oborům.

Už je to tak! Projekt Roz(h)led SAMSUNG Digital Academy pod záštitou společnosti SAMSUNG Electronics Czech and Slovak s.r.o. již odstartoval, a to úvodním setkáním v Praze.
Tento úvodní seminář byl navíc obohacen o vystoupení Ulice dětem o.p.s. s ukázkou streetartových aktivit, a účastí paní Zuzany Zelenické, jakožto zástupkyně generálního partnera projektu Roz(h)led SAMSUNG Digital Academy, společnosti SAMSUNG Electronics.
Celkem se do projektu přihlásilo na 20 mladých lidí z dětských domovů, pěstounské péče a Domu tří přání, kteří by rádi získali rozhled o tom, co mohou v budoucnu dělat a kam směřovat své kroky.
Těšíme se na další společná setkání, exkurze a workshopy, které nás ještě čekají!

 

 

V pondělí 6. 10. 2014 odstartoval úvodním seminářem projekt Roz(h)led, který finančně podpořila společnost České radiokomunikace a. s. Díky jejich podpoře se projektu může zúčastnit 12 mladých lidí z dětských domovů, kteří by rádi získali rozhled o tom, co mohou v budoucnu dělat a kam směřovat své kroky.

Těšíme se nejen na vzájemnou spolupráci, ale i na další společná setkání, exkurze a workshopy, které nás ještě čekají!

 

 

Ve středu 8. října 2014 jsme měli možnost v rámci projektu Roz(h)led Samsung Digital Academy navštívit sídlo společnosti Samsung Electronics v Praze. Při této příležitosti nás přivítal sám prezident společnosti pro Českou republiku a Slovensko, pan Daewon Kim.

V průběhu exkurze jsme se seznámili nejen s historií a činností firmy Samsung Electronics, ale i nejnovějšími produkty, které nám byly představeny při návštěvě jejich showroomu. Celou exkurzi jsme zakončili setkáním s marketingovým specialistou, který se s námi podělil o svůj kariérní příběh a prozradil nám, co všechno stojí za jeho pracovními úspěchy. Věříme, že pro mnohé účastníky projektu Roz(h)led Samsung Digital Academy to byla zajímavá inspirace.

Pro zpestření celé exkurze a otestování naší pozornosti, pro nás byl připraven i malý vědomostní test. Pět nejpozornějších posluchačů si na památku odneslo pěkná trička Samsung.

Jsme opravdu rádi, že jsme mohli využít této zajímavé příležitosti a navštívit pražské sídlo společnosti Samsung Electronics. Byl to pro nás opravdový zážitek!

Celému týmu Samsung děkujeme a těšíme se na další setkání!

 

 

V pátek 10. října jsme se poprvé v rámci projektu Roz(h)led SAMSUNG Digital Academy sešli s naší kariérní poradkyní Petrou Drahoňovskou a odhalili jsme spoustu zajímavých skutečností.
Třeba to, že mezi námi možná sedí budoucí star pěvecké scény budoucí psycholožka nebo ředitel IT firmy!
Na tento workshop dorazilo 5 účastníků, kteří se celé odpoledne zaobírali tím, co je baví nebo co by je snad mohlo bavit, hledali své slabé, ale i silné stránky a přemýšleli, jak těchto poznatků co nejlépe využít ve svém budoucím profesním životě. Na základě toho si každý z účastníků vytvořil svou vlastní myšlenkovou mapu, která by jim měla být oporou ve výběru budoucího studia či zaměstnání. Pro nás je zase vodítkem, jaké exkurze a jaká stínování by mohly být pro danou účastnici či účastníka přínosné. Proto je z našeho pohledu tento workshop klíčový pro průběh celého projektu.

Touto cestou bychom rádi poděkovali nejen Petře Drahoňovské, ale i všem účastníkům, kteří na workshop dorazili. A musíme konstatovat, že byli opravdu skvělí! Už se těšíme na další workshopy se zbylými účastníky!

 

 

V pondělí 13. října jsme s naší kariérní poradkyní vyrazili za účastníky projektu Roz(h)led do České Kamenice! Opět jsme zjistili, že zájmy a dovednosti všech účastníků jsou opravdu rozmanité.
Odpoledne jsme tentokrát strávili v prostorách Dětského domova „Země dětí“ v České Kamenici. Účastníci pod vedením kariérní poradkyně opět přemýšleli nad tím, co je baví, jací jsou, v čem vynikají nad ostatními a jakou profesi by ve svém životě rádi vykonávali. Na základě toho si každý z účastníků vytvořil svou vlastní myšlenkovou mapu, která by mu měla být oporou ve výběru budoucího studia či zaměstnání. Aby byl workshop skutečně workshopem, rozhodli jsme se podpořit kreativitu jednotlivých účastníků speciálním úkolem – vytvořením koláže na téma „my dream job“, kterou následně prezentovali ostatním. A musíme říct, že všichni odvedli opravdu skvělou práci!

 

V pátek 17. října proběhly současně dva workshopy kariérního poradenství, a to jak v Praze, tak v Ústí nad Labem. Tímto jsme úspěšně zakončili skupinové workshopy s kariérní poradkyní, nadále bude poradenství účastníkům poskytováno formou individuálních konzultací.
Už se těšíme na exkurze!

 

Více o projektu zde: nadaniadovednosti.cz/rozhled.html