přihlaste projekty na dobročinnou Burzu filantropie

  • 13. 02. 2017
přihlaste projekty na dobročinnou Burzu filantropie
Burza filantropie odstartovala v únoru svůj 6. ročník. Aktuálně na ni mohou přihlašovat své projekty neziskové organizace působící v okrese Pardubice a Chrudim. Projekty je možné přihlásit prostřednictvím elektronického formuláře na webu www.burzafilantropie.cz/pardubickykraj. Příjem přihlášek bude ukončen 31. března 2017.

Tisková zpráva

KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, z.s.

Kontakt: Bc. Jana Machová, ředitelka KONEP, 774 412 876, machova@konep.cz

 

 

přihlaste projekty na dobročinnou Burzu filantropie

Pardubice – 13. února 2017

 

Burza filantropie odstartovala v únoru svůj 6. ročník. Aktuálně na ni mohou přihlašovat své projekty neziskové organizace působící v okrese Pardubice a Chrudim. Projekty je možné přihlásit prostřednictvím elektronického formuláře na webu www.burzafilantropie.cz/pardubickykraj. Příjem přihlášek bude ukončen 31. března 2017.

 

Burzu filantropie pořádá Koalice nevládek Pardubicka společně s Pardubickým krajem. Jejím smyslem je setkání neziskových organizací se zástupci firem a veřejné správy, kteří jsou na burze v roli donátorů. Neziskovky prezentují své veřejně prospěšné projekty a donátoři jsou připraveni je podpořit svými finančními, materiálními nebo jinými potřebnými dary. „Přihlášení projektu je začátkem možného úspěchu. V minulém roce se v Pardubicích přihlásilo 24 projektů, v Chrudimi jich bylo 15. V letošním roce očekáváme podobná čísla. Na základě hlasování veřejnosti a donátorů pak vzejdou finalisté burzy, kteří budou své projekty prezentovat 7. června v Pardubicích a 21. června v Chrudimi,“ vysvětluje postup Pavel Šotola, radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor.

 

Sepsání projektu a jeho prezentace vyžaduje specifické znalosti a dovednosti. A právě proto jsou pro neziskové organizace zorganizovány i přípravné semináře. „Všichni, kteří chtějí přihlásit svůj projekt do Burzy filatnropie se mohou zúčastnit přípravného semináře „Jak napsat projekt do Burzy filantropie“, který pořádáme 24. února. Stačí svou účast nahlásit na e-mail naší koordinátorky konirova@konep.cz. 17. května poté bude následovat seminář „Jak být úspěšný na Burze filantropie, je zaměřen na umění správné prezentace,“ zve Jana Machová, ředitelka pořádající Koalice nevládek Pardubicka.

 

Burza filantropie zaznamenala od roku 2012 mnoho úspěchů. Bylo v ní podpořeno 192 veřejně prospěšných projektů, na jejichž realizaci donátoři přispěli dary v celkové hodnotě 6 442 500 korun. V roce 2016 byla na jedné burze také překonána magická hranice půl milionu, kdy se v Ústí nad Orlicí shromáždily dary v hodnotě 514 000 korun. V loňském roce byla také Burza filantropie oceněna v mezinárodní soutěži SoziaMarie jako 3. nejlepší sociální inovace.