Přihlaste projekty na burzu filantropie 2016!

  • 22. 02. 2016
Přihlaste projekty na burzu filantropie 2016!
Dobročinný fenomén Pardubického kraje, Burza filantropie, vstupuje do svého pátého ročníku. Prvním bodem jejího harmonogramu je přihlašování projektů. Ty mohou přihlásit neziskové organizace působící v okrese Pardubice a Chrudim až do 31. března.

 

Tisková zpráva

KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, o. s.

Kontakt: Bc. Jana Machová, ředitelka KONEP, 774 412 876, machova@konep.cz

 

 

Přihlaste projekty na burzu filantropie 2016!

Pardubice – 22. února 2016

 

Dobročinný fenomén Pardubického kraje, Burza filantropie, vstupuje do svého pátého ročníku. Prvním bodem jejího harmonogramu je přihlašování projektů. Ty mohou přihlásit neziskové organizace působící v okrese Pardubice a Chrudim až do 31. března. Projekty se podávají prostřednictvím webu www.burzafilantropie.cz.

 

Burzu filantropie pořádá Koalice nevládek Pardubicka a Pardubický kraj ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou Pardubického kraje. Neziskové organizace na ni prezentují své veřejně prospěšné projekty, s nimiž se ucházejí o finanční, materiální nebo jinou formu pomoci, která povede k úspěšné realizaci jejich potřebných projektů. Podporu projektům poskytují přítomní donátoři z řad podnikatelů, firem a zástupců veřejné správy.

 

Loňský ročník Burzy filantropie byl velmi úspěšný. Podařilo se na ni získat dary v hodnotě 1 195 000 Kč, kterými bylo podpořeno 36 projektů neziskových organizací z celého Pardubického kraje. Díky burze a darům štědrých donátorů tak například pořídilo pardubické Centrum pro dětský sluch Tamtam speciální znakovací medvídky, kteří pomáhají dětem i rodičům se učit znakovou řeč, chrudimská charita koupila nové auto pro pečovatelskou službu nebo mohla fungovat lesní školka v Letohradě,“ přibližuje Miluše Horská, místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR, která je i místopředsedkyní pořádající Koalice nevládek Pardubicka.

 

Během čtyř let bylo díky Burze filantropie realizováno 145 projektů, které zlepšují život v našem kraji. Ty byly na burze podpořeny dary ve výši 4 827 500 Kč. Chtěl bych proto vyzvat neziskovky, aby se nebály svůj projekt přihlásit. Mají unikátní šanci získat na burze nové partnery, kteří jim s uskutečněním projektu pomohou. Zároveň děkuji všem firmám, které se burzy účastní, právě díky jejich podpoře budou burzy probíhat i letos,“ doplňuje Pavel Šotola, pravidelný donátor Burzy filantropie a radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor.

 

Do Burzy filantropie je zapojena i veřejnost a to prostřednictvím hlasování o postupujících projektech. To bude probíhat od 14. do 21. dubna na webu www.burzafilantropie.cz.

 

Pardubická a chrudimská burza je součástí tzv. jarního kola Burzy filantropie. Zkrátka však nepřijdou ani neziskové organizace působící v okrese Ústí nad Orlicí a Svitavy. Pro ně bude připraveno podzimní kolo, které proběhne v září, projekty budou moci přihlašovat od 1. dubna do 31. května.