Přeskoč řeku: Vyraz za zážitky do rakouské přírody a pomoz zlepšit svět

  • 27. 05. 2013
Přeskoč řeku: Vyraz za zážitky do rakouské přírody a pomoz zlepšit svět
Chceš měnit svět a vědět, jak na to? Láká tě potkat 150 mladých lidí, kteří do toho půjdou s tebou? Chceš strávit skvělý víkend plný zážitků v přírodě? Hledáme právě tebe. Vyraz na River Jump! - společný projekt Česka, Rakouska a Slovenska, jehož cílem je propojování a podpora mladých aktivních lidí. Akce, která proběhne 6. a 7. července v rakouském Hohenau, je zdarma. Zbývají poslední volná místa.

River Jump! spojí aktivní mladé Čechy, Slováky a Rakušany. Cílem kampaně je zvýšení informovanosti veřejnosti a zlepšení stavu životního prostředí na pomezí těchto států v povodí řek Moravy a Dyje. Usilovat o to bude 150 nadšenců ve věku 18 až 25 let.

„V této oblasti se toho děje hodně a přitom se nejedná o chráněné území. Dokonce se tam má stavět dálnice,“ připomněla česká koordinátorka projektu Vladislava Regerová z Hnutí Brontosaurus.

River Jump! podpořila při Brněnských Dnech Země také zpěvačka Marta Svobodová, která si zahrála v propagačním klipu.
Do řeky skákala na www.youtube.com/watch


Účastníky čekají workshopy na téma ochrany životního prostředí, diskuze nad smyslem pořádání mezinárodních projektů a také exkurze na kánoích nebo na kolech v povodí Moravy. Přihlásit se můžeš do konce května na www.riverjump.eu.