Praha 13 se opět zapojila do Dne proti rakovině

  • 16. 05. 2022
Praha 13 se opět zapojila do Dne proti rakovině

Městská část Praha 13 se zapojila do 26. ročníku Českého dne proti rakovině. Před radnicí měli místní obyvatelé možnost podpořit tento projekt zakoupením žlutého kvítku měsíčku lékařského, letos s fialovou stužkou a podpořit tak boj proti rakovině, stejně jako v předchozích letech.

„Den proti rakovině a prodej žlutých kvítku se stal tradicí a já si velice vážím faktu, že se i letos přímo před radnicí povedlo tento projekt podpořit. Všechny žluté kytičky, které jsou symbolickým darem pro každého, kdo dvaceti korunami přispěl, našly své majitele. Nejdůležitějším posláním je preventivní osvěta a děkuji všem, kteří se již čtvrt století do této veřejné sbírky zapojují. Šíření informací o možnostech včasné prevence onkologických nemocí může zachránit mnoho životů,“ řekl starosta Prahy 13 David Vodrážka.

„Letošní ročník je zaměřen na prevenci onemocnění děložního čípku a varlat. Liga proti rakovině letošními tématy sbírky cílí na mladou generaci. Ke každé kytičce dárce dostane i letáček s informacemi, jak se chránit před nádory děložního hrdla a varlat. Sbírka je určena také na zlepšování života onkologickým pacientům a samozřejmě podporuje i vědecký výzkum,“ dodala radní Aneta Maršálová Ečeková.

Každý, kdo si dnes před radnicí Prahy 13 kytičku zakoupil, dostal vedle informačních materiálů i malý dárek od městské části. Na výběr byly drobné dárky, sladkosti pro děti i dospělé jak od městské části, tak od Ligy proti rakovině.

JAK PODPOŘIT projekt Ligy proti rakovině?

· zakoupením e-kytičky - posláním dárcovské SMS ve tvaru DMS KVET 30 nebo DMS KVET 60 nebo DMS KVET 90 na číslo 87 777

· příspěvkem na sbírkový účet 65 000 65/0300

Děkujeme všem, kteří spolu s námi pomáhají.