Povídání o Indii

  • 14. 10. 2014
Povídání o Indii
Občas bylo potřeba překonat menší překážku, nebo pár schodů, někdy s pomocí, ale vždy to šlo a někdy holt člověk musel slézt na schody a po zadku to vylézt. Pokud se člověk nebojí zdolávat překážky, tak je to OK!

"Hodně jsem se dostala do světa díky sportu, ale i mimo něj, neb miluji cestování. No, a konkrétné v Indii jsem byla díky batice na světové Abilympiádě. Ale i když někam jedu organizovaně, vždy si udělám čas na cestování a to i přesto, že jsem paraplegik - plně nechodící. Nechce se mi sedět na jednom místě. Prostě mám ráda dobrodružství a vše co k tomu patří."

Eva Kacanu
Něco o Indii: Byla jsem v Indii ve městě Dillí a na vlastní pěst jsme se s asistentkou jely podívat do Agry a na Taj Mahal. No, a v samotném Dillí je toho také hodně k vidění a celkem všude jsme se dostaly i s vozíkem. Občas bylo potřeba překonat menší překážku, nebo pár schodů, někdy s pomocí, ale vždy to šlo a někdy holt člověk musel slézt na schody a po zadku to vylézt. To bylo zejména na Taj Mahalu, ale tam to bylo v pohodě, neboť se tam stejně chodí bosky a schody jsou mramorové a celkem čisté.

Cestovat se tam dá vším, nemají problém, ... pomoc při naložení do vlaku, autobusu, na slona, ... nebo - v pohodě se člověk vleze i do rikši, a to i s vozíkem. Jinak bezbariérovost je trochu složitější, ale taky se to dá. Pokud se člověk nebojí zdolávat překážky, tak je to OK!

Ohledně ubytování, s tím jsme neměli nikde problém, neb oni si nepotrpí na příliš schodů a pod., takže vždy se nějaké celkem bezbariérové našlo."
Pár informací před cestou

Před odjezdem do Indie se dobře informujte, pročtěte cestovatelské blogy, nejlepší jsou osobní zkušenosti. Zjistěte si co možno nejvíce informací o místech, která chcete navštívit. Až tam budete, buďte ve spojení s rodinou, přáteli, známými. Informujte všechny blízké o plánu své cesty, o místech, která chcete navštívit a domluvte si, jak je budete o průběhu své cesty informovat. Průběžně posílejte mailíky, či SMSky. Nezapomeňte do pasu uvést jméno kontaktní osoby, aby jim v případě jakékoli události mohla být podána zpráva.

Více o Indii se dočtete zde: www.disway.org/cs/blog/1-zpravy-ambasadoru/11-povidani-indii.html a o dalších destinacích: www.disway.org/cs/blog/1-zpravy-ambasadoru/