Post(n)i se a přispěj na školku v Libanonu

  • 10. 03. 2020
Post(n)i se a přispěj na školku v Libanonu

Praha, 10. března 2020
Jarní období vybízí k detoxu těla a duše. Pokud jste se například rozhodli začít vařit o něco zdravěji nebo sladit svůj osobní a pracovní život, můžete tak učinit za pomoci odborníků a ještě přispět na dobrou věc!

Zapojte se do letošní postní sbírky Diakonie Českobratrské církve evangelické, jejíž princip připomíná crowdfundingovou kampaň. Na stránkách www.postnise.cz si koupíte zážitek například v podobě konzultace s výživovou poradkyní nebo osobním koučem a celá jeho cena bude připsána na konto sbírky, protože všichni partneři své služby nabízí bez odměny pro sebe.
Křesťané se v této době postí, zříkají se různých pokrmů a světských radostí. Vy si můžete dopřát něco pro sebe a svůj rozvoj a tím udělat i něco pro lepší svět. Výtěžek je totiž určen na podporu školky při Komunitním centru Tahaddi v Bejrútu. Školka pomáhá socializaci dětí z chudých libanonských rodin a dětí z rodin syrských uprchlíků a přeneseně tím pomáhá i sociálnímu smíru v oblasti, protože se tu přirozeně potkávají i rodiče dětí.
„Pokud se Postní sbírka vydaří tak jako v minulých letech, pokryjí prostředky z ní platy pracovníků školky na jeden rok,“ vysvětlila Ivana Dingová, koordinátorka Postní sbírky a péče o dárce Diakonie Českobratrské církve evangelické.