Posloucháme očima – výstava černobílých portrétů slavných osobností od Michaela Kratochvíla

  • 27. 09. 2017
Posloucháme očima – výstava černobílých portrétů slavných osobností od Michaela Kratochvíla
V rámci 6. ročníku festivalu Týden komunikace osob se sluchovým postižením byla vytvořena série černobílých fotografií, jejímž autorem je Michael Kratochví­l. Jejím cílem je šířit osvětu široké veřejnosti o problematice sluchového postižení.

V rámci 6. ročníku festivalu Týden komunikace osob se sluchovým postižením byla vytvořena série černobílých fotografií, jejímž autorem je Michael Kratochví­l. Jejím cílem je šířit osvětu široké veřejnosti o problematice sluchového postižení.

„Fotografie mají vyjadřovat porozumění­, cílem výstavy a samotného projektu je upozornit na problematiku sluchového postižením. Ukázat, že lidé s tímto postižením jsou mezi námi a je potřeba přizpůsobovat naše okolí specifickým potřebám těchto lidí. Jsem velmi rád, že jsem mohl k této osvětě přispět spoluprací s organizací ORBI PONTES, která se tématikou dlouhodobě zabývá,“  zhodnotil své zapojení autor výstavy.

Výstava fotografií bude přístupná od 22. září do 12. října ve Švandově divadle. Do tvorby kalendáře, který bude jedním z výstupů výstavy, se zapojila řada slavných osobností. Zakoupením kalendáře s názvem Posloucháme očima přispějete k realizaci přednášek ve škole, kalendář si můžete objednat na e-mailu: info@orbipontes.cz.

Šestý ročník festivalu odstartoval 21. září konferencí v Senátu PČR, v rámci celé České republiky proběhne celkem 84 akcí v 17 městech, pořádající organizací festivalu je organizace ORBI PONTES. Program festivalu naleznete na webových stránkách www.orbipontes.cz

O festivalu TKOSP

Týden komunikace osob se sluchovým postižením je týden plný různorodých akcí za účelem upozornit veřejnost na svět osob se sluchovým postižením. Cílem je šířit osvětu široké veřejnosti v oblasti sluchového postižení, bořit mýty o komunikaci, šířit pravidla komunikace s lidmi se sluchovým postižením a propagace komunikačních prostředků jako je simultánní přepis a tlumočení do znakového jazyka.