POSLEDNÍ LETOŠNÍ BURZA FILANTROPIE PROBĚHNE V ÚSTÍ NAD ORLICÍ

  • 17. 10. 2017
POSLEDNÍ LETOŠNÍ BURZA FILANTROPIE PROBĚHNE V ÚSTÍ NAD ORLICÍ
Dobročinné Burzy filantropie se letos dočkají i neziskové organizace z orlickoústeckého okresu. Burza v Ústí nad Orlicí proběhne 18. října, představí se na ni 6 projektů neziskovek, které je připraveno podpořit 11 donátorů zastupujících místní firmy a veřejnou správu.

Tisková zpráva

KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, z.s.

Kontakt: Bc. Jana Machová, ředitelka KONEP, 777 837 950, machova@konep.cz

 

pOSLEDNÍ LETOŠNÍ bURZA FILANTROPIE PROBĚHNE V ÚSTÍ NAD ORLICÍ

Pardubice – 16. října 2017

 

Dobročinné Burzy filantropie se letos dočkají i neziskové organizace z orlickoústeckého okresu. Burza v Ústí nad Orlicí proběhne 18. října, představí se na ni 6 projektů neziskovek, které je připraveno podpořit 11 donátorů zastupujících místní firmy a veřejnou správu.

 

Burza filantropie odstartuje v 13:00, jejím dějištěm bude Oranžový salonek hotelu Uno. Pořadatelem burzy je sdružení neziskovek Koalice nevládek Pardubicka a Pardubický kraj.

 

„Stěžejní myšlenkou Burzy filantropie je propojování různých světů a podpora prospěšných projektů. Tento rok se burza už konala v Pardubicích, Hlinsku a Litomyšli. Donátoři na nich podpořili 26 projektů dary v hodnotě 972 000 korun. Díky burze v Ústí nad Orlicí obě čísla zajisté ještě povyrostou,“ říká Pavel Šotola, radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor.

 

„Ano, máme se určitě na co těšit. Minulý rok jsme totiž v Ústí nad Orlicí viděli i dosavadní rekord burzy! Vybraly se zde dary v hodnotě 514 000 korun,“ dodává za pořadatele Jana Machová z Koalice nevládek Pardubicka.

 

A na jaké projekty se můžeme těšit? Poprvé se představí organizace Skutečně zdravá škola, která chce zlepšit kvalitu a kulturu stravování na školách v orlickoústeckém okrese. Její filosofií není pouhé zdravé vaření, ale také využívání surovin od místních producentů. Na burze se opětovně ukáže i CEMA Žamberk, jejímž přáním je rekonstruovat prostory pro hlídání dětí v předškolním věku, které poskytuje rodinám v okolí. Ze Žamberka je i třetí projekt od Sdružení Neratov. Jeho smyslem je pořízení skleníků na pěstování zeleniny, díky nimž získají práci jejich handicapovaní klienti.

 

Zastoupení na Burze filantropie bude mít i Lanškroun, konkrétně organizace Škola jinak Lanškrounsko. Ta chce zvelebit svůj Lesní klub Březinka, aby v něm děti mohli podnětně tvořit, zahradničit, vařit a zábavně se učit. Burzy se zúčastní také Rodinné integrační centrum, to ve svém projektu chce pořídit nové pomůcky pro nácvik komunikačních dovedností pro děti s poruchami autistického spektra. Svůj projekt spojený s kampaní za rozvoj pěstounství odprezentuje i Amalthea. Smyslem kampaně je pořádání besed a kulturních akcí, vše má přispět ke zvýšení povědomí a zájmu o umisťování dětí do pěstounských rodin.

 

Projekty prezentované na burze jsou tedy známé. Ve středu 18. října je možné je slyšet i naživo, sledovat reakce donátorů a vyčkat, jakou výši podpory si projekty vyslouží!