Portál chcipomoct.cz spustil na Velikonoce nový cyklus videí pro všechny seniory, kteří mají v této nelehké době strach

  • 13. 04. 2020
Portál chcipomoct.cz spustil na Velikonoce nový cyklus videí pro všechny seniory, kteří mají v této nelehké době strach

Tisková zpráva, 12. 4 .2020: Cyklem videí reagujeme na dnešní složitou dobu. Rádi bychom seniorům uzavřeným doma, v domově pro seniory nebo v obdobném zařízení dodali pohledem do minulosti sílu bojovat proti dnešnímu všudypřítomnému strachu. Videem nás klidným hlasem provází Milan Klapetek.   
 

„Rádi bychom poskytli podporu zejména seniorům, pro které je tento čas nesmírně náročný. Také v souvislosti s velikonočními svátky jsme se rozhodli natočit úvodní video, které by mělo seniory povzbudit,“ říká ředitel ACSA Jaroslav Švec.

Úvodní díl jsme nazvali JAK PŘEŽÍT NESNADNÉ ČASY a zahájilo cyklus pravidelných videí. Na jeho vzniku se podílel současně s kolegy z ACSA hlavně pan ThMgr. Milan Klapetek, rotarián a rétor, ceněný autor mnoha knih, který nás všechny může inspirovat nejen svým zajímavým životním příběhem, ale hlavně svým myšlením.

Představení celorepublikového portálu chcipomoct.cz: cílem portálu je zaznamenat, roztřídit a propojit dobrovolníky s žádostmi o pomoc. Veškeré požadavky se nám daří řešit během dne! Potřebujete pomoc nebo chcete být dobrovolníkem? V obou případech se můžete registrovat zde: www.chcipomoct.cz nebo volat zde: 604 229 529. Naši dobrovolníci nabízí zejména: kamaráda na telefonu (pravidelný tel. kontakt), ochranné pomůcky – roušky, štíty (zajištění materiálu, výroba, distribuce), dezinfekce, doučování a hlídání dětí, nákupy, venčení domácích mazlíčků, dále děláme i metodickou pomoc, poskytujeme odborné poradenství a propojujeme ostatní iniciativy. Portál spravuje nezisková organizace Akademické centrum studentských aktivit (www.acsa.cz). Informace též ve spotu zde www.acsa.cz/studenti/aktuality/54/ nebo zde www.facebook.com/HumanitaACSA/videos/505395023490211/.

Pro seniory jsme také zřídili samostatnou linku 777 778 538 - kde nabízíme jak pomoc materiální (dodání roušek, dezinfekce, obstarání nákupů či léků), ale také pomoc v podobě pravidelného telefonického kontaktu s našimi dobrovolníky.

Prosíme o sdílení videa  chcipomoct.cz/jak-prezit-nesnadne-casy.html co nejširší veřejnosti!