Pomocník pro očkovací centra dobroočko.cz je na světě!

  • 17. 03. 2021
Pomocník pro očkovací centra dobroočko.cz je na světě!

Portál chcipomoct.cz propojuje dobrovolníky s provozovateli očkovacích center po celé České republice. Dobrovolníci si nově sami mohou vybrat očkovací centrum a směnu, která jim vyhovuje na webu dobroočko.cz.

Portál chcipomoct.cz, v reakci na zvýšenou poptávku dobrovolníků do očkovacích center, která stále roste, připravil novou webovou aplikaci Dobroočko. Nová webová aplikace dobroocko.cz umožňuje dobrovolníkům po registraci vybrat si, ve kterém očkovacím centru chtějí pomáhat a rovnou se nahlásí na jednotlivé směny, které vyhovují jejich časovým možnostem. Dobroočko mohou využít bezplatně ke zjednodušení své práce všechna očkovací centra v ČR.

O dobrovolníky do očkovacích center je velký zájem, neboť jsou nedílnou součástí celého očkovacího procesu, „Dobrovolníci v očkovacích centrech jako první přichází do kontaktu s objednanými, pomáhají jim v orientaci na místě, s vyplněním potřebných formulářů a následně přepisu těchto informací, případně s doprovodem, neboť se přece jen často jedná o starší spoluobčany.“ Upřesňuje Jaroslav Švec, ředitel ACSA, neziskové organizace provozující portály chcipomoct.cz a dobroocko.cz.

Jak to funguje? Zájemci ať už jednotlivci nebo dobrovolnická centra co chtějí pomáhat, se mohou hlásit na dobroocko.cz. Stejně tak očkovací centra, které potřebují nové dobrovolníky, se na portál mohou obrátit a vypisovat své požadavky na dobrovolníky a další THP pracovníky. Zbaví se tak části své již tak náročné práce. O chcipomoct.cz: celorepublikový portál chcipomoct.cz zaznamenává, třídí a propojuje dobrovolníky s žádostmi o pomoc v celé ČR. V mnoha případech také hledá nové možnosti řešení požadavků, neboť jen samotné propojení mnohdy nestačí. Registrovaných je zde přes 10 000 dobrovolníků, ale stále jsou potřeba noví. Registrovat se můžete i vy na chcipomoct.cz.

Nemůžete se stát dobrovolníkem, ale i tak byste chtěli portál podpořit? O možnostech se píše zde: https://chcipomoct.cz/podporte-nas.html.

Více informací též na našem videospotu: https://www.youtube.com/watch?v=FzeJRh04NPw&t=1s