Podzim velí pohybu!

  • 12. 11. 2013
Podzim velí pohybu!
Barevná dřevěnka není jen tak obyčejné hospůdka, ale je to jeden z projektů příspěvkové organizace Barevné domky Hajnice, která poskytuje chráněné bydlení lidem s mentálním postižením. Tito lidé však nechtějí být někde v ústraní za zdí, ale chtějí se zapojit do života, tak jako každý z nás.

Hospůdka Barevná dřevěnka v Podkrkonoší rozjíždí projekt testování speciálních nordic walkingových holí, které si mohou návštěvníci zdarma zapůjčit. Kouzlu sportu NORDIC WALKING podlehlo už tisíce lidí v ČR a vesnička Kocbeře nezůstává pozadu.

Hospůdka Barevná dřevěnka podporuje NW

Barevná dřevěnka není jen tak obyčejné hospůdka, ale je to jeden z projektů příspěvkové organizace Barevné domky Hajnice, která poskytuje chráněné bydlení lidem s mentálním postižením. Tito lidé však nechtějí být někde v ústraní za zdí, ale chtějí se zapojit do života, tak jako každý z nás. „Projekt Barevné dřevěnky vznikl z potřeby zaměstnávat lidi s postižením, protože na trhu práce není o tyto lidi zatím příliš velký zájem,“ uvedla ředitelka Barevných domků Lenka Škarková. Hajničtí tady pomáhají s úklidem a mytím nádobím a berou svoji práci jako běžnou součást života. Dobroty z místní kuchyně vám budou naservírovány v barevné keramice, která také patří do jedné z aktivit obyvatel Barevných domků.

Barevná dřevěnka se nyní rozhodla podporovat sportovní aktivity v okolí a tak láká hosty nejen na tradiční kuchyni, ale i na nově otevřenou půjčovnu speciálních NW holí z galerie SPORTMALL.CZ, které pak po túře můžete vrátit a rozhodnout se, zda jste NW propadli, nebo přeci jen nejste turistický tip. Ať se rozhodnete jakokoliv, po výkonu vás čeká pořádná odměna a doplnění energie v klasickém menu Barevné dřevěnky. Najdete zde chuťovky k pivu, polévky, minutky a hotová jídla, která se pohybují v denní nabídce od 65,- Kč. Pivo se tu točí místní a to Krakonoš, nebo můžete ochutnat i oblíbené Svijany.

Turistická trasa z Dřevěnky v Kocbeřích

Obec Kocbeře byla v minulosti součástí Šporkova panství. Z této doby se zachovala řada hraničních kamenů, které dosud v řadě míst tvoří souvislou hranici. Na bezmála dvoukilometrové trase představí jednotlivá zastavení návštěvníkovi historii osídlení této oblasti, seznámí ho blíže s panstvím hraběte Šporka či lesy v okolí Kocbeře. V oblasti trasy je dochováno více než 30 hraničních kamenů. Naučná stezka vznikla v roce 2005 jako projekt „Hranice a cesty mezi námi“.

Více zde: barevnedomky.cz/pages/barevna-drevenka