Podzim plný DOBRA začíná

  • 31. 08. 2022
Podzim plný DOBRA začíná

Letní dny se chýlí ke konci, dobrovolnictví ale zůstává a hřejivý pocit z dobrých skutků nás letos bude možná hřát víc jak topení. V neziskovkách je potřeba stihnout spoustu práce než přijde zima, a tak se náš kalendář akcí plní dalšími a dalšími podzemními DOBROakcemi. Ať už je tvou motivací vypadnout z každodenního stereotypu, poznat nové přátele, udělat krok ze své komfortní zóny, dát si pořádně do těla a nebo prostě jen udělat dobrý skutek, věříme, že si vybereš takovou akci, která je tvému srdci blízká.

Dobrovolnictví má smysl. Práce zadarmo totiž není nadarmo!

Kam s námi můžeš vyrazit?

DO MĚCHOLUP UKLIDIT KOUSEK NAŠÍ MATIČKY PRAHY

 #Jednodenka | 3. 9. 2022

Společnými silami s hrdiny z Trash hero se pustíme do úklidu dalšího kousku Prahy. Není lepšího pocitu, než vidět pytle plné odpadků, které se ještě před okamžikem povalovaly v přírodě. Zasloužený táborák nebude chybět.

DO KRKONOŠSKÉHO EKOCENTRA DOTEK

#Víkendovka | 9. - 11. 9. 2022

Horský vánek odfoukne všechny všední starosti a seznámení s organizací a rozmanité úkoly ti rozšíří obzory. Pustíme se do výroby hmyzího domku, tvoření keramických dekorací, příprava dřeva a přehazování kompostu, natírání, sbírání jablek a moštování.

NA PEKAŘSKÉ SLAVNOSTI A JARMARK DO MORAVIČAN

#Víkendovka | 16. - 18. 9. 2022

Vyraz do Moravičan a buď součástí realizačního týmu pekařských slavností ve farské zahradě, kterou zachránil a obnovil místní spolek. Vůni zahrady a čerstvě upečeného chleba z hliněné pece si rozhodně zamiluješ. Boule za ušima budou!

ZA PŘÍRODOU A ZVÍŘATY DO KLECAN

#Jednodenka | 24. 9. 2022

Spolek Pravý Hradec - to je kus venkova ve městě. Pomoz zvelebit zahradu, kde se setkávají všechny generace - zvídavé děti i senioři z místního pečovatelského domu. Vítáni jsou i malí dobrovolníčci, pro které bude připravená práce i zábava.

ZA DOBRÝMI SKUTKY I DOBROU JEDENÁCTKOU

#Víkendovka | 7. - 9. 10. 2022

Protáhni si všechny svaly na těle při stavbě kamenné zdi, která dá vzniknout terasovitým záhonům, kde si žáci místní malotřídky budou pěstovat bylinky a zeleninu. Odměnou ti bude orosená odměna a prohlídka unikátního pivovaru, který zaměstnává lidi s fyzickým i mentálním postižením.

ZA ZÁCHRANOU VILDOVA MLÝNA DO JISTEBNICE

#Víkendovka | 14. - 16. 10. 2022

Starý mlýn, který byl zachráněn spolkem Sedlecká před demolicí, se díky dobrovolníkům doslova mění před očima. Pojď i ty přispět k jeho obrození a proměnu v centrum dění a kultury. Práce bude pro siláky a silačky - řezání dřeva, pokládání podlahy a různé kutilské práce v mlýnici.

DO HIPOREHABILITAČNÍHO CENTRA, KDE KONĚ POMÁHAJÍ LIDEM

#Víkendovka | 21. - 23. 10. 2022

Tým centra Ryzáček má plné ruce práce péče o čtyřnohé terapeuty a klienty a na údržbu samotného areálu zbývá jen málo času. Pustíme se do oprav ohrad pro koně a v případě ošklivého počasí vezmeme do parády vnitřní prostory, jako sedlovnu, sklad, a seník.

 

Nemůžeš se rozhodnout, kam vyrazit? Nebo jsi s námi ještě na žádné dobrovolnické akci nebyl*a? 

DORAZ NA #TAMZAJDEM - neformální setkání dobrovolníků, leaderů, fanoušků a všech dobrodruhů, které zajímá dobrovolnictví! 

Sejdeme se 13. 9. v 18:00 v Kavárně Liberál na pražském Štrosmajeráku. Užijeme si společný večer a zasoutěžíme si v nadupaném Pubkvízu. Sleduj událost na Facebooku, ať jsi v obraze, a dej nám vědět, že dorazíš! 

Těšíme se na viděnou

Tamjdem tým