Po celou dobu Coronavirové epidemie v Husitské na Žižkově v Praze pomáhali potřebným

  • 09. 06. 2020
Po celou dobu Coronavirové epidemie v Husitské na Žižkově v Praze pomáhali potřebným

Aktivizační prostor KC Husitská poskytuje pomoc a podporu osobám v hmotné nouzi v Praze od r. 2017. I za nouzového stavu pomáhali v 1. linii. Bez přerušení zde funguje sociální poradenství, komunitní prádelna a výdej potravin.

Klienti zde také mohou využít telefon a internet pro komunikaci s okolím. Základní provoz je financován z dotace EU, ta ale nepokryje náklady, které nám přinesla pandemie koronaviru.

"Úleva, kterou pociťujeme z ustupující pandemie je asi obecně sdílená. Jsme rádi. Byly to těžké dny. Někdo zůstal zavřený doma, někteří z nás celou dobu chodili do práce. Určitě nejhorší dopady zažívali nemocní a také zdravotníci, kteří se o ně starali.  
Problematika lidí ve finanční tísni se vytratila z povědomí veřejnosti, zatlačena hluboko do pozadí. V době úlevy, ustupujícího nebezpečí z akutní nákazy a všeobecného uvolnění se ale problémy našich klientů začínají vracet, ve své plné naléhavosti.
V dubnu jsme pro potřeby našich klientů vyhlásili sbírku na Doniu. Peníze ze sbírky budou použity na zajištění odborných služeb (právníků, psychologů a dalších expertů), materiální podporu klientů (třeba na úhradu správních poplatků – např. za výpis z RT, který klienti potřebují, aby mohli nastoupit do zaměstnání) a na logistiku humanitární pomoci.
Dovolujeme si upozornit všechny lidi dobrého srdce i na potřeby našich klientů. Více se dovíte v textu výzvy k finanční podpoře na Doniu, nebo také na našich stránkách."
Za informace děkujeme Henrietě Votíkové