Novinky z nakladatelství Portál

  • 18. 01. 2019
Novinky z nakladatelství Portál

Nové knižní tituly z nakladatelství Portál.

Hirschl, Elias
Stovka černých šicích strojů
Překlad: Hanišová, Viktorie
Hlavním hrdinou originálního románu mladého autora je osmnáctiletý civilkář, který po maturitě nastoupí jako pečovatel do chráněného bydlení pro psychicky nemocné. Na to, co ho čeká, není ovšem ani trochu připraven. Je pro něj čím dál tím těžší vyznat se v tom, proč jsou ošetřovatelé ošetřovatelé – a nikoli klienti.
Elias Hirschl je mladý, ale už nyní velmi úspěšný rakouský autor, poetry slamer a hudebník. Stovka černých šicích strojů je jeho třetí román.
brož., 232 str., 379 Kč
Ukázka z knihy

 

 

Bílková, Jana
Cvičení mentální kondice
365 úkolů na celý rok
Víte, že kromě tělesných rozcviček existují i ty mentální? Tato kniha vám jich nabízí přesně 365, aby ani jediný den nezůstal bez aktivity. Můžete je řešit postupně, ale na druhé straně není nutné omezovat se na jediné cvičení denně.
PhDr. Mgr. Mgr. Mgr. Jana Bílková, Ph.D., je psycholožka, překladatelka a tlumočnice. Učí na univerzitách a akademiích třetího věku, vede přednášky v knihovnách a v aktivizačních programech pro seniory. V Portále vydala úspěšnou knihu Trénink mentální kondice (2017).
brož., 152 str., 225 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Trénink mentální kondice , Jak jsme vařili a jedli , Knížka pro vzpomínání a procvičování paměti

 

 

Nešpor, Karel
Jde to i s úsměvem
Ke zlepšení nálady toho někdy opravdu stačí málo. Osvědčenou metodou je čtení zábavných, poučných, terapeutických krátkých příběhů ze života, ať už se zakládají na pravdě či jsou autorovým zbožným přáním. Karel Nešpor tento (samozřejmě nealkoholický!) koktejl namíchal vskutku bravurně. Smích nám dělá zkrátka dobře, a tak toho využijeme.
MUDr. Karel Nešpor, CSc., je český psychiatr specializovaný na léčbu návykových nemocí, publicista a pedagog. V Portále vyšla řada jeho úspěšných knih, mj. Kudy do pohody, Jak být milejší nebo Střízlivě, většinou vesele.
brož., 160 str., 199 Kč
Vyjde také jako e-kniha
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Střízlivě, většinou vesele , Kudy do pohody , Návykové chování a závislost